Задържаха 15 разпространители и консуматори на наркотици от Стара Загора и региона

STZAGORA.NET
На 04.02.т.г. и 05.02.т.г. служители от сектор «Криминална полиция» при Първо и Второ Районни управления «Полиция» – Стара Загора са провели специализирана полицейска операция по линия «Наркотици», като са задържали общо 15 лица, съпричастни към употребата и разпространението на наркотични вещества (основно марихуана и амфетамин), като са намерени и иззети общо около 7,69 гр. марихуана и 1 кг. и 343 гр. амфетамин. За констатираните престъпления са образувани съответно пет досъдебни производства, както следва :

- на 04.02.т.г. непосредствено след покупка на наркотични вещества са задържани : 27 год. Д.Д. и 30 год. Г.С., и двамата от Раднево, придвижващи се с л.а. Опел «Астра», със старозагорска регистрация, управляван от Г.С. В автомобила са намерени и иззети : около 1,5 гр. бяло прахообразно вещество, реагирало при направения полеви наркотест на амфетамин. При извършения личен обиск на Д.Д. е открита плочка твърдо бяло вещество с тегло около 50 грама /амфетамин/. Д.Д. и Г.С. са задържани за срок от 24 часа в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

- на 04.02.т.г. в момент за продажба на наркотични вещества е задържан 30 год. Б.И. от Стара Загора, като при претърсване на обитаваното от него жилище, разположено на старозагорската улица «Цар Симеон Велики» № 4, в кутия за инструменти, са намерени и иззети : пет различни по големина разфасовки, съдържащи бяло твърдо и бяло прахообразно вещество, реагирало при направения полеви наркотест на амфетамин. Общото тегло на намереното наркотично вещество е около 76,98 гр. При извършения личен обиск на Б.И. е открито топче, опаковано в найлон, със суха зелена тревиста маса /марихуана/. Б.И. е задържан във Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора.

- на 04.02.т.г. в момент за продажба на наркотични вещества е задържан 23 годишния С.С. от Стара Загора, като при претърсване на обитаваното от него жилище, разположено на старозагорската улица «Цар Симеон Велики» № 172, са намерени и иззети : пластмасова кутия с четири плочки с правоъгълна форма твърдо бяло вещество, няколко плочки с неправилна форма твърдо бяло и прахообразно бяло вещество /с общо тегло около 1 кг. и 200 гр./, реагирали при направения полеви наркотест на амфетамин. Намерена и иззета е и сумата от 2 000 лв. При извършения личен обиск на С.С. са иззети : плочка с неправилна форма твърдо бяло вещество с тегло около 8, 32 гр. /амфетамин/ и топче, съдържащо суха зелена тревиста маса, увито в найлон /марихуана с тегло около 1,49/. В якето му е намерена и иззета сумата от 995 лв. С.С. е задържан в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия до настоящия момент е установено, че старозагорците С.С. и Б.И. и 27 годишния Д.Д. от Раднево, са част от група за разпространение на наркотични вещества, действаща на територията на градовете Стара Загора и Раднево. Спрямо трите лица, с постановление на Старозагорска окръжна прокуратура е взета мярка «задържане под стража» за срок до 72 часа.

В хода на полицейската операция са задържани още четири лица, притежаващи наркотични вещества, като са образувани четири бързи полицейски производства :

- на 04.02.т.г. непосредствено след закупуване на наркотични вещества са задържани : 21 год. Х.К. от с. Попинци, 17 год. И.Х. от с. Паничерево и 21 год. Д.Д. от с. Паничерево, като при извършения личен обиск на Х.К., в джоба на якето му, са намерени и иззети : полиетиленово топче със суха зелена тревиста маса около 2,7 гр. /марихуана/ и полиетиленово топче, съдържащо бучка с неправилна форма от бяло вещество около 7 гр. /амфетамин/. При извършения личен обиск на И.Х., в хастара на якето му, са намерени и иззети : полиетиленово топче със суха зелена тревиста маса с тегло около 2,65 гр. /марихуана/. Тримата младежи са задържани за срок от 24 часа във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

- при извършено претърсване и изземване в дома на 28 год. З.С. от Стара Загора, разположен в кв. «Три чучура» бл. 68, са намерени остатъчни следи от наркотични вещества /марихуана и амфетамин/, както и два патрона – 7,62 х 54 за автомат «Калашников». З.С. е задържан за срок от 24 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

- при извършено претърсване и изземване в дома на 20 год. Д.В. от Стара Загора, разположен в кв. «Христина Морфова» бл. 37, са намерени и иззети найлоново пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество с тегло около 0,8 гр. /амфетамин/, семена от канабис и суха зелена тревиста маса с тегло около 0,03 гр. /канабис/. Д.В. е задържан за срок от 24 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Останалите шестима задържани са единствено консуматори на наркотични вещества, участвали при различните покупко-продажби на амфетамини или марихуана. При извършените лични обиски в тях не са открити наркотични вещества, но са задържани за срок от едно денонощие с цел изясняване на цялостната престъпна дейност. Работата по случаяите продължава от служители на сектор «Криминална полиция» при Първо и Второ Районни управления «Полиция» – Стара Загора.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн