Баскетболният “Берое” с поредна победа

STZAGORA.NET/www.beroebasket.com

В мач от XII на мъжката “А” група баскетболният “Берое” записа хубава победа с 92:74 точки над един от отборите с претенции – “Академик” Благоевград. Многобройната публика в залата бурно аплодира атрактивните изпълнения на домакините и въпреки токовия удар, прекъснал мача за няколко минути секунди преди края срещата, изпрати победителите с овации.

Гостите започнаха мача със самочувствие и в определени моменти от първата част затрудниха лидера в класирането благодарение на сполучливата стрелба за 3 точки на Дарин Иванов и Васил Александров. От своя страна беройци отвърнаха със сполучливи пробиви на Мартин Раднев и гросмайтойсторски отигравания на Атанас Радев в подкошието за 24:24 в края на първата част.

Като че ли влизането в игра на Бойко Миленков и Милен Димитров вкара домакините в ритъм и през втората част вече отчетливо се виждаше, че беройци са по-класният отбор на терена. Методично разликата се увеличаваше и достигна десетина точки, като добра серия на “Академик” в епилога на частта фиксира резултата на полувремето на 49:43 точки.

Картината след почивката не се промени драстично, зелено–белите господстваха в подкошието, а гостите използваха всяка възможност за далечна стрелба. Доминацията на беройци все по отчетливо се очертаваше, за да се стигне до разлика от 22 точки в определени моменти. Това позволи на Георги Младенов да даде възможност за изява на всички баскетболисти.

Срещата приключи с убедителното 92:74, а след нея той сподели: “Изиграхме един от по-стойностните мачове през сезона, но все още сме далеч от това, което искам да видя особено в защита. Не се ориентирахме правилно при подсигуряването и оствихме свободни нападатели за много отворени стрелби, а в НБЛ това ще бъде наказано. Отборът на “Академик” разполага основно с малко по-ниски, бързи и повратливи външни играчи, което е голямо неудобство за високоръстов отбор като нашия. Това стратегически ме лиши от възможноста да използвам пълноценно някои от моите момчета, но всички тренират много добре и ще получат пълноценна изява в подходящ момент. Доволен съм, че Наско Радев и Бойко Миленков се включват все по-пълноценно след контузии. След като почти сме докоснали първото място в групата, мислим за финансовото обезпечаване на клуба при евентуалното му участие в НБЛ.”

В следващия кръг на 12 февруари беройци гостуват на “ВидаБаскет” във Видин.
-gerb

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн