Разпределиха 425 места за продажба на мартеници в Стара Загора

STZAGORA.NET

Общо 212 желаещи да търгуват с мартеници участваха от 10 часа днес в жребия за определяне на местата за продажба на територията на Административно бюро “Център”. Те кандидатстваха за 180 места, разположени по бул.”Цар Симеон Велики” в участъка между улиците „Парчевич” и „К. Ганчев”. В 14,00 ч. започна и жребият за 245 места за продажба на мартеници в другите административните бюра. Кандидадите за тях са 263-ма на брой.

Тротоарното право, което се заплаща от спечелилите за общо 425-те места в града, е 100 лева за 20 дни.


Жребият, ръководен от Елка Бонева, началник на сектор “Административни бюра” в общината, се проведе в два етапа. Първо номерирани листчета бяха сгънати и пуснати в голяма стъклена купа. След разбъркването им кандидатите си изтеглиха номерче. На втория “тур” от жребия бяха изтеглени и номерата на печелившите кандидати.


За отбелязване е, че тази година, за разлика от миналата 2011-та, когато хората браха студ, жребият се проведе в добре отопленото помещение под зала “П.Р.Славейков”, в която се провеждат съвещанията на Общинския съвет. Както личи от снимките, помещението бе изпълнено докрай с кандидатите да продават собственоръчно направени мартенички от 14 февруари до 4 март.

-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн