Новата винарна “Мидалидаре естейт” в Могилово – с амбиции за инвеститор клас “А”

STZAGORA.NET
Във винарския бранш вече оценяват, че със своите реални инвестиции “Мидалидаре естейт” е най-динамично развиващата се българска винарска изба. Това каза на гостите за празника Трифон Зарезан Ивайла Данева – бранд мениджър на винарския комплекс. Размерът на инвестицията ще позволи на компанията да кандидатства за позиция “инвеститор клас А”. Това ще е възможност и за подобряване на инфраструктурата в региона.

Осемдесет и пет гости си отразяха за спомен лозови пръчки от лозето на винарския комплекс “Мидалидаре естейт”, поляха срязаните лозички с червено вино, “за да не ги боли” и за да “вкусят от своята напитка”. Така започна празника на Трифон Зарезан, който по нов стил се празнува точно днес – 1 февруари.

За нас празникът на Трифон Зарезан дава началото на една плодородна година, затова настроението ни на този ден е толкова празнично, каза на елегантния коктейл Ивайла Данева. За първи път тук бяха представени и дегустирани новите реколти на бели и червени вина, които досега не са били предлагани на пазара. Бялото вино е от сорта Совиньон блан, реколта 2011 година, и се отличава с изисканата си свежест. Червеното вино също е едносортово – “Сира”, реколта 2010 година, отлежавало в дъбови бъчви 10 месеца. За нас е много важно да чуем мнението на ценителите, уважили празника, преди да пуснем виното за продажба, каза Ивайла Данева.

Точно на Трифон Зарезан домакините от “Мидалидаре естейт” представиха за първи път пред гости и своята нова изба в село Могилово, която е с по-голям капацитет от досегашната. Гостите видяха как тук се прави известното вино Carpe Diem (от латински – „Живей за мига”).

На този най-тачен от любителите на виното празник “Мидалидаре естейт” обяви публично и амбициозните си планове да развие село Могилово в селище за винен туризъм, което да няма равно в България и дори на Балканите. В селището освен лозята и двете винарски изби ще се построи хотел и СПА-център с процедури (включително винотерапия), школа за конна езда, риболов в близките три язовира, колоездене и други развлечения. Нашата амбиция е не само да привлечем туристи, но и да направим така, че те да прекарат тук незабравими мигове, да споделят преживяното с приятелите си и да поискат отново да ни гостуват, заключи Ивайла Данева.

С откриването на новата винарска изба “Мидалидаре естейт” увеличава производствените си възможности и вече ще бъде в състояние да отговори на търсенето на собствените марки вина зад граница. Досега интерес е проявен от големите пазари на Русия, САЩ, Европа и Бразилия, но единственият реален износ през 2011 година е осъществен за Китай. В азиатската страна са продадени партиди, съобразени специално с местния вкус, но също така и вина, продавани и на българския пазар. През 2012 година обаче производственият потенциал на винарната ще позволи разширяване на износа и за другите големи пазари.
-

споделяне на връзка

1 коментар on “Новата винарна “Мидалидаре естейт” в Могилово – с амбиции за инвеститор клас “А””

  • Анонимен wrote on 22 февруари, 2012, 13:57

    Имам питане към мениджъра на фирмата дали случайно не се търсят трактористи-механизатори с богат опит в професията си и дали има възрастова граница за работниците-механизатори, понеже в момента съм безработен и търся работа.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн