Казанлък: Кметът Галина Стоянова подписа договора по проекта за МБАЛ „Д-р Христо Стамболски”

STZAGORA.NET

На 31 януари в Благоевград кметът на община Казанлък Галина Стоянова подписа договора за безвъзмездна финансова помощ по проект „Реконструкция/обновяване и оборудване на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” ЕООД гр. Казанлък“ в размер на 3 661 757,91 лв., съобщиха от пресцентъра на общината. По проекта се предвижда доставка на оборудване като компютърен томограф, дигитален рентгенов апарат, ехограф комбиниран с цветен доплер – за кардиология и за отделение по вътрешни болести, холтер за ритъмни нарушения, 2 кардиомонитора, биохимичен анализатор, лапароскопски набор апарати за диагностика и лечение, кувьоз, 3 анестезиологични апарата, 6 хемодиализни апарата и система за обратна осмоза и др. Ще бъдат извършени строително-ремонтни дейности в 3 отделения на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски”, в които ще бъде доставена и монтирана медицинската апаратура. Това са отделенията за Образна диагностика, Хемодиализа и Акушеро-гинекологично отделение.

18 са общините, които са спечелили проекти за лечебни заведения. Средствата за финансиране са от Европейския фонд за регонално развитие чрез Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. по схема BG161PO001/1.1-11/2011 „Подкрепа за реконструкция/обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации”. По нея са одобрени общо 18 проектни предложения. 9 от тях са в рамките на компонент 1 – „Комплексни онкологични центрове и специализирани болници за онкологични заболявания”, и още 9 – по компонент 2 – „Големи общински болници”. На 31 януари в Благоевград бяха подписани договори на обща стойност 88.4 млн. лева за обновяването на 18 общински болници.

„Над 380 млн. лева са предвидени за инфраструктура и оборудване в сектора здравеопазване – заяви пред кметовете на общините със спечелени проекти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. – С тях ще подкрепим реформата в сектора и ще финансираме целенасочено конкретна област за осигуряване на по-голям ефект.” Министър Павлова връчи чекове на представителите на общините-бенефициенти. Със 140 млн. лева, предвидени за държавни болници, ще бъдат изградени онкологични центрове в големите градове на страната, допълни министър Павлова.
-
На снимката – Момент от подписването на договора в Благоевград. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова е с управителя на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” ЕООД – Казанлък д-р Кети Маналова-Владкова.

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн