Община Стара Загора партнира на младежки проект

STZAGORA.NET

Младежки проект ще обединява всички неправителствени структури, които развиват младежки дейности. Това стана ясно днес по време на пресконференция за старта на проект „Младежки информационно- консултантски център – Различният поглед”, към Министерството на образованието, младежта и науката, в който партньор е Община Стара Загора. Проектът с продължителност 2 години е на стойност близо 50 000 лв., финансиран от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”.

Изпълнител на проекта е ССИК „Различният поглед”. Заместник- кметът Иванка Сотирова обяви, че общинското ръководство се отнася положително към дейността на сдружението, защото то се възприема добре от младежката част от населението в общината. Тя припомни, че в предизборната програма на кмета Живко Тодоров е поставен акцент върху обогатяването, разширяването и структурирането по нов начин на дейностите по младежките програми. „Проектът е част от вижданията на общинското ръководство за допълването на обхвата им”, добави тя.

Според Ралица Георгиева и Боряна Каниду от „Различният поглед” този първи проект на сдружението ще предоставя комплекс от достъпни и качествени консултантски услуги, обучения и систематизирана информация, която интересува хората до 25-30 годишна възраст. Идеята на организаторите е да обединят всички неправителствени организации, които развиват младежки дейности на територията на общината. От началото на февруари проектът ще бъде представен в училищата и пред студентите от Тракийския университет. МИКЦ ще бъде в постоянна връзка и ще осъществява комуникация с останалите 36 младежки центъра в страната. Очакванията на организаторите са да обхванат с дейността си над 2 хиляди младежи в общината.
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн