Въпреки стачката Мините приключват януари с 2,5 млн. тона въглища

STZAGORA.NET

От началото на годината до 30 януари в трите рудника на “Мини Марица-изток” ЕАД са добити 2,526 милиона тона въглища, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Ако се запази този темп на работа, за 12 месеца това прави 30,3 млн. т.

Въпреки тежките метеорологични условия през последните дни, “Мини Марица-изток” изпълнява заявките на консуматорите в рамките на нормалното за сезона и гарантира по този начин сигурността на енергийната система на страната.

Нощните температури падат значително и затрудняват производствения процес, но персоналът и на трите рудника е подготвен да реагира незабавно на тежките условия за работа.

Всички действия са съобразени с утвърдения авариен план на компанията, включващ ситуации на снегонавявания, обледенявания и ниски температури под минус 12 градуса по Целзий, с цел защита на живота и здравето на работещите и населението, както и опазването имуществото на дружеството и на околната среда.

На основание анализ и оценка на риска се предприемат следните мерки:

- извършва се постоянно наблюдение на метеорологичната обстановка;
- осъществяване на постоянно взаимодействие с общините и фирмите за поддържане на пътищата по които се извозват работниците и служителите до територията на дружеството;
- периодично почистване на коловозите по които се подават въглища към консуматорите;
- почистване и подгряване на ж.п. стрелките;
- опясъчаване на вътрешно рудничните пътища с цел поддържане на нормалната им проходимост;
- обезпечаване на нормалната работа на тежкото минно оборудване, автотранспорта и водоотливната система за тежки зимни условия.
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн