Заради неизправни возила 30 деца мръзнаха на автобусна спирка

STZAGORA.NET
Четири автобуса на фирмата превозвач в Старозагорска община – “Автобусни превози” ООД, не изпълниха курсовете си днес рано сутринта заради технически проблеми. Други два закъсняха.

Пръв алармира за случилото се кметът на село Змейово Никола Пеев. По негова информация автобусът, който всяка сутрин тръгва от селото в 6.40 часа, днес не е пристигнал, а на спирката е имало 20 човека, които го чакали, за да стигнат до работните си места в Стара Загора. Следващият автобус – в 7 часа, който е трябвало да закара 30 деца на училище, също не е пристигнал и учениците са останали да мръзнат на студа повече от час.

Кметът звънил на диспечерите в “Автобусни превози”, но от там му отговорили, че има проблеми, не само с автобусите до Змейово.

“Първият автобус пристигна в селото в 8.05 часа и в него се качиха 20-те работници и 30-те деца. Със сигурност всички са закъснели за работа и училище, да не говорим, че премръзнаха от чакане”, негодуваше змейовският кмет.

От Община Стара Загора вчера съобщиха, че след получени сигнали са разпоредили проверка на Инспектората и Екополицията. По информация на началника на отдел “Охрана на обществения ред” Валери Иванов четири автобуса на “Автобусни превози” не са направили курсове по следните направления:

- 5.40 часа – от с.Боздуганово до Стара Загора;
- 6.45 часа – от Стара Загора за Арнаутито;
- 6.40 часа – от Стара Загора за Найденово;
- 7.00 часа – от Стара Загора за Харманли.

Други два автобуса са тръгнали с половин час закъснение от Стара Загора за с.Стрелец и за Змейово. Тази информация е била предоставена на Общината от диспечерите на превозвача.

От “Автобусни превози” обяснили, че причината са технически проблеми – замръзнала нафта, замръзнала въздушна система и слаби акумулатори.

“Не искам да коментирам в какво състояние бяха гумите на авариралия им автобус на 26 януари т.г. в Змейово. Освен това се оказа, че шофьорът няма вериги и лопата за ринене на снега. Поискахме от фирмата влекач за изтеглянето му, но след два часа чакане такъв не дойде и се наложи “Пи Ес Ай” да осигури собствена техника”, заключи кметът Никола Пеев.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн