Пътната обстановка в областта се нормализира

STZAGORA.NET
Пътната обстановка в област Стара Загора вече се нормализира, съобщиха от пресцентъра на Областната управа. Без проблеми с трафика и с почистването на пътищата са общините Казанлък, Раднево, Гълъбово, Опан и Николаево. На територията на община Стара Загора в момента се чистят и опесъчават пътищата към селата Дълбоки и Оряховица, района на Баритна мина и Телевизионната кула.

По информация на Областния съвет по сигурността най-сериозна остава ситуацията в община Мъглиж. Снегопочистващите машини са достигнали на 2 км от с. Сливито. Големи преспи и снегонавяване има в района на с. Борущица, където пътно-поддържащите фирми ще продължат работа и утре.

Работи се усилено в почистването на района край с. Селци, по маршрута Мъглиж–Селци.

В община Гурково няма проблеми с проходимостта на пътищата, най-много сняг и близо 3-метрови преспи има за с. Димовци.

Поради авария в помпената станция на Червеняково общинският център Гълъбово е без водоснабдяване. Проблем с водоснабдяването има и в Чирпан поради спукан водопровод.

Във връзка с постъпил сигнал от община Братя Даскалови за неизпълнение на дейностите по почистване на пътната мрежа към селата Горно и Долно ново село, Православ и Сърневец, областният управител разпореди на директора на Областно пътно управление Петър Николов при неизпълнение на договора, съгласно поетите ангажименти между сдружение „Стара Загора 2010” и Агенция „Пътна инфраструктура”, изпълнителят да бъде санкциониран.

През следващите дни на територията на област Стара Загора се очакват температури до минус 15 градуса, което налага стройна организация и пълно зимно почистване на пътищата от републиканската и четвъртокласната пътна мрежа.

Днес Областният управител Недялко Недялков изпрати благодарствено писмо до ген. Петър Петров, командир на Втора тунджанска лека пехотна бригада, за помощта и съдействието на личния състав на поделението за преодоляване на тежката зимна обстановка.
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн