Откриха реконструираната със средства от общината част на дневен център „Св. Св. Козма и Дамян”

STZAGORA.NET

Д-р Антония Тодорова, началник отдел „Здравеопазване и социални дейности” в Община Стара Загора, откри днес реконструираната нова част към Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян”. Тя връчи цветя и поздравителен адрес от името на кмета на Общината Живко Тодоров на Гинка Михайлова, управител на центъра.

На тържеството бяха отбелязани 5 години от създаването на центъра и 16 години на Клуб „Отворено общество” в Стара Загора, чието начало е точно на днешната дата.


Преди самото откриване се състоя даряване на майсторите, съградили новата придобивка и инвеститорите – Грозьо Грозев и Таньо Танев, както и на д-р Антония Тодорова. Актьорът Димитър Карамалаков произнесе старовремската Благословия на майстора – за здравина на градежа, а отец Йордан Карагеоргиев отслужи водосвет за здраве и успехи.

През изминалата година в Центъра бяха извършени строителни дейности чрез допълнително проектиране на сервизни и складови помещения, офис и полифункционална зала. Днес бе открита новата реконструирана част, която е на площ 80 кв. м. и обща стойност 120 000 лева. Средствата са осигурени от Община Стара Загора, от икономии на делегираната дейност.

„В момента в Дневния център са настанени 26 потребители на терапевтични услуги – трудотерапия, социални дейности, рехабилитация, спорт, духовни дейности, музикални занимания, медицински и психотерапевтични грижи. Клиентите ни са мъже и жени на възраст от 18 до 68 години. През последните години вниманието е насочено, както към възстановяване на загубени умения и опит, така и към трайно ресоциализиране. Чрез дирекция “Бюро по труда“ включваме нашите потребители в програми за устройване на работа. За миналата година двама от тях са настанени на работа, а един е доброволец, в процедура на очакване на предстояща програма за трайно установяване на работа. Други двама са предложени за настаняване и предстои одобрение по програма” – каза в приветствието си Гинка Михайлова, управител на ДЦ „Св.Св.Козма и Дамян”.
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн