Ще разтоварват градския трафик 17.30-18.30 ч от автобусите, идващи от мините и тецовете

STZAGORA.NET

Представители на Областната комисия по транспорт, председателствана от зам.-областния управител Димитър Драчев, и превозвачи, извършващи специализиран превоз на пътници, проведоха работна среща днес в Областна администрация.

Поводът е проблемът с трафика на автобуси, превозващи работници от енергийния комплекс в пиковия час между 17.30 и 18.30 часа по основните пътни артерии на Стара Загора.

На срещата присъстваха представители на община Стара Загора, ДАИ, КАТ, представители на „Мини Марица-изток”, „ТЕЦ Марица-изток 2” и „Брикел”.

Зам.-кметът на община Стара Загора Йордан Николов предложи да се обсъдят възможностите за ограничаване в максимална степен движението на специализиран транспорт по надлеза над бул. „Славянски”, бул. „Цар Симеон Велики” и ул. „Ген. Гурко” заради системните задръствания по уличните платна и за намаляване на екологичните вреди.

Всички страни бяха единодушни, че няма никакви пречки да се намали близо наполовина движението на ведомствения превоз по най-натоварените старозагорски улици и да се ползват обходни маршрути. За целта трябва да се извърши уширение на спирките по ул. „Христо Ботев” и да се преговаря с големите енергийни дружества за договаряне на нови маршрутни разписания на превозвачите.

С конкретни решения, които да бъдат предложени за съгласуване с институции и работодатели, участниците в срещата ще излязат след месец.
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн