Стара Загора – с нови кошчета за отпадъци

STZAGORA.NET

Общо 1300 нови кошчета за отпадъци ще има в Стара Загора до края на февруари. Кампанията е започнала от есента на миналата година и до момента е обхванала почти всички училища, административни сгради, обществени места и автобусни спирки, съобщиха от пресцентъра на общината.

До момента са поставени 1100 нови кошчета на територията на Стара Загора от фирма „Нелсен чистота” ООД, по данни на управителя Стоян Димитров. Ще бъдат доставени още 150 до края на февруари, но фирмата-концесионер има готовност да закупи и повече, ако има нужда, уточни той.

По настояване на кмета Живко Тодоров в парк „5 октомври” ще има общо 45 кошчета. До момента са поставени 15. Досега в този парк е имало общо 30, като повече от половината от тях ще бъдат ремонтирани и ще влязат в употреба на други места, съобщи Галя Караджова от общинския отдел „Озеленяване”.

Парк „Тракия” (до кино “Ж. Диманов”) е снабден с 15 кошчета. До края на февруари ще има 45 и в парк “Ал.Стамболийски” („Алана”). Такива има около общината, зад Универсалния магазин, зад Драматичния театър, по Античната улица, в двора на плувния басейн и др. До 20 кошчета ще бъдат поставени и по главната алея на Станционната градина, информира Стоян Димитров. Той е поел ангажимент фирмата да оборудва с такива и района около хотел „Берое”, зоопарка и алеята към него.

Всяка сутрин две специални коли на „Нелсен чистота” събират средно по килограм отпадъци от всяко кошче. Ефектът от поставянето и подмяната е голям, защото няма разпиляване, чисто е и гражданите са много доволни, коментира управителят на фирмата по чистотата. Проблем обаче се оказва отношението на друга категория хора, които буквално изтръгват от земята металните шини, с които са фиксирани новите кошчета, или пък чупят плочките, за които са закрепени. А стойността само на едно кошче е около 120 лв.
-

spodelime

1 коментар on “Стара Загора – с нови кошчета за отпадъци”

  • Анонимен wrote on 26 януари, 2012, 11:21

    Кошчетата се поставят така, че заемат паркоместа за автомобили. Малко съобразителност е нужна, за да не се допуска това. Също така – малко старание, за да се коригират допуснатите грешки (например на бул. “Христо Ботев” 117, вх.В)


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн