За пръв път дама оглави Клубa на работодателя в Стара Загора

STZAGORA.NET

Мария Жекова

Mария Жекова зае председателското място в създадения през 2003 г. Клуб на работодателя в Стара Загора. За пръв път в историята си клубът, обединил едрия и дребния бизнес в града, чиито представители заемат достойно място в Общинския съвет, ще бъде ръководен от дама. Собственичката на “Ате пласт” ООД беше избрана с пълно единодушие.

С пълно мнозинство бяха избрани и членовете на ръководството на клуба. Сред тях са: д-р Валентин Христозов (“Виста” ООД), Стефан Шоселов (“Новотехпром” ЕТ), досегашният председател Тенчо Руканов и Йовка Николова (“Старозагорски новини”). На първото заседание на клуба предстои измежду тях да бъдат избрани ковчежник и зам.-председател.

Мария Жекова е в частния бизнес от началото на 90-те години. За миналата година фирмата й, която е сред големите производители на фолиа от полимери, полиетилен и полиамид, е с търговски оборот от 26 млн. лева. Ръстът спрямо предходната година е от 4 млн. лева. 142-ма са служителите й, при средна работна заплата от 975 лева. Продукцията на “Ате пласт” намира добър прием в страните от ЕС: основно Холандия и Германия. До няколко месеца предстои да бъде пусната още една технологична линия, машината е доставена на разсрочено плащане.

Според бизнесдамата ключът към успеха е всяка фирма да следи основния икономически показател – оборота на всеки един от работещите.

“Няма конкуренция между фирмите на българския пазар в нашия отрасъл. Всеки е намерил своята ниша и се стремим да работим заедно”, категорична беше Жекова.

Новоизбраният председател си поставя краткосрочни и прагматични цели, свързани основно с доброто взаимодействие между клуба и местната изпълнителна власт на експертно ниво, както и решаването на общи за членовете на сдружението проблеми: “Пожелавам на всички присъстващи една много плодотворна година и независимо от кризата и обстоятелствата, нашата основна цел ще бъде да работим съвместно с Общината и местната власт, за да направим Стара Загора още по-добър град за живеене”, заключи Жекова.

На отчетно-изборното събрание присъства и областният управител Недялко Недялков, който оглавяваше Клуба на работодателя в периода 2007-2008 г. До избора на Мария Жекова председател на сдружението беше Тенчо Руканов, бивш председател на ОбС – Стара Загора.

Росица РАДНЕВА
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн