Областният управител предупреди за очаквано изостряне на зимната обстановка

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков инициира днес среща с представители на отговорните институции за преодоляване на кризисни ситуации заради очакваната усложнена зимна обстановка в предстоящите дни.

За максимален ефект, актуална информация и адекватно поведение от органите на реда, Областно пътно управление, пътно-поддържащите фирми, ДАИ и ОУ ПБЗН призова областният управител.

Участниците в срещата потвърдиха готовността си за своевременна реакция с почистването и поддръжката на пътища и проходи в старозагорска област, сформирани са екипи на Гражданска защита, ДАИ, Областно пътно управление за контрол и действия за осигуряване на защита на населението при бествия и аварии, заради обилния снеговалеж и силен вятър, които се очакват на територията на областта и страната.

Ще бъде засилен контрола на Пътна полиция на проходите „Шипка” и „Проходът на Републиката”, на проблемния пътен участък между градовете Мъглиж и Николаево, като там предварително ще бъде дислоцирана и верижна техника със спасителни екипи, стана ясно днес.

Представители на пътно-поддържащите фирми заявиха, че разполагат с цялата необходима техника, материали и човешки ресурс за извършване на своята дейност.

Всички участници в срещата бяха единодушни, че най-честите проблеми, които се наблюдават при усложнена зимна обстановка, са неспазване на разпоредбите за забрана на движение на тежкотоварни автомобили през проходите, липсата на зимно оборудване на автомобилите, както и недостатъчната информация, подавана от кметове и кметски наместници към жителите на населени места.
vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн