ОДБХ затвори ресторант на Старозагорските бани

STZAGORA.NET

Заведението нямало нито един хладилник за съхранение на хрaнителните продукти

Д-р Генади Ганчев

Ресторант “Гроди” на Старозагорските минерални бани е затворен след проверка, извършена от инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Стара Загора, съобщи директорът й д-р Генади Ганчев. При направената проверка е установено, че ресторантът не отговаря на изискванията за съхранение и предлагане на хранителни продукти. “Недопустимо е в ресторант с 200 седящи места да няма нито един хладилник”, изрази възмущението си д-р Ганчев.

През изминалата седмица е затворена и дюнерджийница, намираща се на Централния кооперативен пазар в Стара Загора, тъй като мястото не е отговаряло на необходимите хигиенни условия.

При проверка в Раднево пък е установен нерегистриран търговски обект по чл. 12 от Закона за храните, който гласи, че производството и търговията с храни в страната се извършва само в обекти, регистрирани по реда на закона, които отговарят на хигиенните и(ли) ветеринарно-санитарните изисквания, определени с нормативен акт. Издадени са актове на собствениците. Предстои да бъде издадено и наказателно постановление, уточни д-р Ганчев.

Пререгистрацията на всички обекти по Закона за храните в областта продължава.

Жанета ДЕЯНОВА
-gerb

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн