Жени ГЕРБ – Стара Загора организираха традиционно честване на Бабинден

STZAGORA.NET

На 20-ти януари в конферентната зала на Регионална библиотека „Захарий Княжески” се проведе традиционно честване на Бабинден, инициирано от Жени ГЕРБ. Официални гости на мероприятието бяха заместник – кметът на гр.Стара Загора Иванка Сотирова, акушер-гинеколозите от МБАЛ „ Св. Иван Рилски” – д-р Стефан Бузалов, д-р Пламен Янев и д-р Иван Иванов, както и представители на МБАЛ „НиаМед”, Фондация „Искам бебе” и Сдружение „Самаряни”.

Дамите от ГЕРБ бяха облечени в народни носии, като най-важната роля в този ден – образът на бабата бе разигран от Грозданка Танева. Водеща бе Жанета Маринова.

Гостите на мероприятието, сред които имаше и бременни жени, можеха да се запознаят с обичаите и традициите, свързани с този празничен ден. Особен интерес в залата събуди и сценка, в която се разигра раждането на едно дете.


В завършек децата от танцов ансамбъл „Тракийче” към Читалище „Георги Бакалов”, с ръководител Росица Христова, зарадваха всички с танци и водени от бабата извиха хоро във фойето на библиотеката.

Там гостите на мероприятието можеха да се насладят и на питка с мед, чаша червено вино и разнообразна почерпка.
-gerb

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн