77% от работниците в Мините стачкуват днес, по данни на ръководството

STZAGORA.NET
По данни на ръководството на „Мини Марица-изток” ЕАД, в ефективната стачка на 17.01.2012 г. – дневна смяна, от назначените 3000 работници и служители участие ще вземат 2300 души (77%).

Финансовите загуби на дружеството в резултат на нереализирана продукция, от началото на ефективната стачка до днес, възлизат на 2 400 000 лв.
-gerb

бутони за споделяне

1 коментар on “77% от работниците в Мините стачкуват днес, по данни на ръководството”

  • Иван Митев wrote on 17 януари, 2012, 13:26

    Не е коретно да се пише за “Финансови загуби на дружеството в резултат на нереализирана продукция, от началото на ефективната стачка до днес”.

    Ако някой приема това за полезно, то със същото основание може да се пише и за “Финансови печалби на дружеството в резултат на неначислени заплати за стачкуващите миньори, от началото на ефективната стачка до днес”.

    По-точно е да се отрази нереализирана продукция в резултат на стачката, но не същото да се представя като “финансови загуби”.

    Да си припомним, че печалбата на “Мини Марица-изток” за първо щестмесечие на 2010 г. бе 8 милиона лева, а за същият период на 2011 г. е 44 милиона лева.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн