Декларация на РС на КНСБ – Стара Загора в подкрепа на миньорската стачка

STZAGORA.NET

До работниците и служителите в  “Мини Марица-изток” ЕАД – гр. Раднево

Иванка Данаилова

Уважаеми братя и сестри синдикалисти,

Регионалната структура на КНСБ – Стара Загора изразява своята гражданска позиция, синдикална подкрепа и солидарност към Вашите справедливи стачни действия по повод нарушаване клаузите на подписаното на 12 юли 2011 година споразумение между ръководството на “Мини Марица – изток ” ЕАД гр. Раднево и национално представителните синдикални организации на КНСБ и КТ “Подкрепа” в дружеството.

Регионалната структура е особено обезспокоена от твърдата позиция на ръководството на мините и незачитането на договорени клаузи не само в частта за изплащане на допълнителни бонуси, а и на осигуряване здравословни и безопасни условия на труд и инвестиции. Трудът на работещите в “Мини Марица–изток” ЕАД, гр. Раднево, трябва да бъде достойно оценен и на база високите постижения през 2011 година да бъде възнаграден, като се създадат условия мините да заработят съобразно европейските изисквания на базата на технически и технологични промени.

Ние, синдикалните организации на учители, медици, работещи в БДЖ, строители, работници и служители от държавните учреждения в област Стара Загора заставаме до Вас и Ви подкрепяме в стачната борба започнала от 15.01.2012год. Убедени сме, че всеки човек трябва да има възможност да разгърне своя потенциал, да води качествен живот, като задоволява своите нужди и издръжка на семейството си. Затова следва да се спазват постигнати договорености между социалните партньори, за да не се допусне нарушаване на социалния мир в най-голямото въгледобивно предприятие на страната.

Обезпокоени сме от несигурността на днешния и утрешния ден на работещите, домакинствата и бъдещето на стотици хора на наемния труд и то на тези, които преживяват прехода към пазарна икономика, чийто труд най-често е
недооценен и принизяван и които имат най-малка вина за това.

Считаме, че е необходимо намирането на спешни решения на възникналите противоречия, за да не се допусне ескалация на напрежението и да се гарантира нормална доставка на ел.енергия до потребителите на поносима цена за гражданите от региона и страната.

Искрено се надяваме, че ще бъде чут Вашият глас и мениджърският екип на “Мини Марица–изток” ЕАД, гр. Раднево, ще се съобрази със стачните искания на КНСБ и КТ “Подкрепа”, за да не се допусне увеличаване загубите и нарушаване нормалния експлотационен режим на топлоенергийните дружества в региона.

За РС на КНСБ – Стара Загора:
Председател: Иванка Данаилова
-

споделяне на връзка

1 коментар on “Декларация на РС на КНСБ – Стара Загора в подкрепа на миньорската стачка”

  • стоянов wrote on 17 януари, 2012, 21:29

    Благодарим!
    Интересно къде ли са парите от печалбата на дружеството?Може би вече са разпределени или може би са заминали по магистрала “Тракия” в посока -запад.Стига дезинформация и манипулация относно спиране на тока и увеличаване на цената му заради стачката на миньорите.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн