“Пикадили” затваря магазина си в Стара Загора, освобождава служителите

STZAGORA.NET

В страната веригата ще затвори 6 магазина и ще закрие формата “Темпо”


Пикадили обяви стратегическите си планове за развитие и печеливш растеж, които включват редуциране на броя на обектите. Това е част от глобалната стратегия на Delhaize Group за оптимизиране портфолиото на компанията, чрез която общо 146 магазина с ниски показатели в САЩ и Европа ще бъдат затворени, а 64 – трансформирани.

В България през 2012 г. ще бъдат затворени 6 магазина Пикадили и Пикадили Експрес. Планът за действие включва следните обекти – пет супермаркета Пикадили (в Русе, Стара Загора – в Парк-мола, Ямбол, Варна – Пикадили Запад и Пловдив – Пикадили Полиграфия) и един магазин Пикадили Експрес (в Пловдив – Експрес Пешеходен мост). Пикадили Ямбол и Пикадили Експрес Пешеходен мост ще преустановят работа на 13.01.2012 г. До края на годината ще бъде закрит и форматът Темпо. В момента се проучват варианти за бъдещето на единствения хипермаркет под този бранд в България.

Същевременно Delhaize Bulgaria потвърждава, че ще продължи да открива нови магазини, като по този начин компанията ще затвърди позициите си на един от водещите ритейлъри в страната.

“Днешните ни действия ще затвърдят представянето ни на пазара и ще ни позволят да се фокусираме върху стратегията си за успешен и печеливш растеж на нашата компания,” коментира Ерикян Лантинк, Главен оперативен директор на Delhaize Bulgaria. “Тези решения бяха изключително трудни, имайки предвид влиянието, което оказват на нашите служители, клиенти и партньори, но ние вярваме, че действията ни ще ни позволят да предложим на всичките си клиенти още по-добро обслужване, подготвяйки компанията за бъдещ растеж. Ще продължим да работим за успеха на Пикадили, като въвеждаме новите намалени цени, предлагаме най-изгодните собствени марки и осигуряваме всеки ден пресни продукти и още по-удобни за пазаруване магазини.”

В резултат на тези действия 99 служители от Русе, Стара Загора и Ямбол ще бъдат освободени. На служителите от Пловдив и Варна ще бъде предоставена възмoжност за преместване в други обекти на компанията в съответния град. Всички освободени служители ще бъдат насърчени да кандидатстват за свободни позиции в рамките на Пикадили.

———————–

Информацията за оптимизиране на портфолиото е включена в публикуваното днес съобщение за приходите на компанията майка Delhaize Group за четвъртото тримесечие и за цялата 2011 г. Цялата информация може да бъде намерена на www.delhaizegroup.com.

За Delhaize Group и Delhaize Bulgaria:
Delhaize Group е международна верига за търговия на дребно с хранителни стоки, която оперира в 11 държави на 3 континента. През 2010 г. търговската й мрежа се състои от 2800 магазина. За 2010 г. година групата има 20.8 млрд. евро оборот и отчита печалба от 573 млн. евро. Служителите на Delhaize Group днес са около 153 000. Успешната стратегия на Delhaize Group е основана на съчетанието на силните страни на Групата с локалния подход за продажба на дребно на хранителни продукти. В своята дейност Delhaize Group винаги се стреми да бъде лидер на пазара, предлагайки висококачествени продукти на изключително конкурентни цени. През 2011 г. Delhaize Group обяви споразумение за придобиването на 100% от дяловете на Делта Макси Груп и по този начин Пикадили стана част от белгийската компания под името Delhaize Bulgaria.
-gerb

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн