В Стара Загора започва работа Център за проституиращи

STZAGORA.NET
“Това ще бъде дневен център, в който ще могат да се предоставят консултации, да се правят изследвания за полово предавани болести, ще се провежда индивидуална работа с проституиращите в Стара Загора и района”, съобщиха от Комплекса за социални услуги за деца и семейства в областния център.

Работата ще започне в началото на февруари с екип, консумативи и материали на социалното заведение. Реалното финансиране от Министерството на здравеопазването по програмата за превенция и контрол на ХИВ и СПИН се очаква да бъде получено през април или май – по 35-40 хиляди лева годишно.

“Тъй като тази дейност подготвяме от миналата година, не искаме да спираме набраната инерция и затова форсираме началото. Благодарни сме на Oбщина Стара Загора, че ни предостави безвъзмездно подходяща сграда – дискретна, с отделен вход и на място, в което през целия ден хората от тази група ще могат да разчитат на нашата помощ, подкрепа и консултации. С проституиращите ще работят 4-ма души, които и сега поддържат тези контакти, колкото и да са специфични”, коментира директорът на Комплекса Нейко Иванов.

Очаква се решението на местната Регионална здравна инспекция за предоставяне на мобилен кабинет – тема, която бе дискутирана на семинар през ноември миналата година в Стара Загора.

Добрина СЛАВОВА
-vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн