Гръмнаха стръвницата, ранила ловец

STZAGORA.NET
Oтстреляха мечката, нападнала двама ловци над павелбанското село Търничене, съобщи за в.”Старозагорски новини” директорът на Държавно ловно стопанство (ДЛС) “Мазалат” инж. Александър Иванов. Нарочената за отстрел стръвница била гръмната на 6 декември миналата година и хората от региона си отдъхнаха.

Припомняме на нашите читатели, че през лятото на 2011-та беше станал тежък инцидентът с ловци в местността Дрянова поляна в очертанията на национален парк “Централен Балкан”. Мустафа Карабаджак и Боян Йотов били част от голяма ловна група, която поставяла чакала за подхранване на дивеча. На връщане те се натъкнали на хищника, който с един удар на лапата съборил Мустафа, разкъсал му дрехите и го наранил дълбоко, имало кървави следи по земята. В това време Боян започнал да крещи и да пляска с ръце, опитвайки се да спаси колегата си си. Мечката все пак оставила ранения и духнала в гората…

Преди този инцидент отстреляната вече стръвница вилнеела на територията на ДЛС “Мазалат” близо две години. По думите на инж. Иванов тя тормозела работниците от стопанството, като влизала в палатките им, разкъсвала дрехите им и изяждала донесената от тях храна.

Росица РАДНЕВА
-gerb

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн