В 13 детски заведения в община Стара Загора има варицела

STZAGORA.NET
Завишена е заболеваемостта от варицела през последния месец на 2011 година, особено при децата, отчитат от РЗИ – Стара Загора. Регистрирани са 178 случая, при 63 през декември 2010-а. Засегнати са 13 детски ясли и градини в общината, уточнява д-р Ваня Перчемлиева, началник-отдел “Противоепидемичен контрол”. Според нея това е обичайно за сезона и цифрата не е смущаваща. Като причини д-р Перчемлиева посочи факта, че по-рядко се проветряват помещенията, а разпространението става по въздушно-капков път. В детските заведения са взети необходимите мерки за ограничаване на заболяването чрез засилване на филтъра при приема на малчуганите. За заразната болест няма ваксина.

Относно респираторните заболявания, данните показват, че през първите дни на новата година има намаляване на броя на хората с такива симптоми. Регистрираните са 134, срещу 219 за последната седмица на декември.

Добрина СЛАВОВА
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн