Ректорът на Тракийския университет назначи своите заместници

STZAGORA.NET
След приключване на общите събрания на факултетите, ректорът на Тракийския университет проф. д-р Иван Станков назначи своите заместници. Проф. Иван Въшин започва втори мандат като зам.-ректор. През първия той отговаряше за административните дейности. Сега става първи заместник на ректора и ще отговаря за учебната дейност. Новите зам.-ректори са доц. Ани Толикова от Медицинския факултет, която ще бъде ресорна по научно-изследователската и международната дейност, и доц. Иванка Желязкова от Аграрния факултет – по административно-стопанската и информационната дейност. Главен секретар е Таня Танева от Стопанския факултет. Ръководител на сектора по качество и акредитация остава проф. Георги Иванов, който е от Педагогическия факултет.

“Моите изисквания към заместниците ми е да бъдем отговорен и успешен екип – каза проф. Станков. – По време на празниците съм им възложил задача върху моята мандатна програма да развият още идеи, като акцентуват върху приоритетите.”

Приоритетите са по ресори. По отношение на учебната дейност следва да се извърши докрай реформата с учебните планове и програми, които да бъдат напълно съобразени с европейските. Да започне обучаването на студенти по магистърски програми на английски език. Да се въведе дистанционното обучение, за което се подготвя специален проект, и да се изпълнява държавната поръчка за прием на нови студенти.

При научно-изследователската работа приоритетите са за разработване на международни и националнозначими проекти. Централната научно-изследователска лаборатория да повиши своята ефективност и да започне да носи приходи. Тя е комплектована със супермодерна апаратура, която трябва да се популяризира и да бъде полезна както на науката, така и на бизнеса.

При административно-стопанските дейности предстои да се въведе новата информационна система. Това означава навсякъде – в залите и коридорите, да има необходимите монитори, за да могат и студентите, и преподавателите да получават пълната и актуална информация. Най-важното е да се подобрят резултатите в Учебно-опитното стопанство.

“От резервите на Министерството на образованието, младежта и науката в края на календарната година ние получихме дарение от 300 000 лева – похвали се проф. Станков. – От тях със 150 000 лева ще закупим високопродуктивен трактор за опитното ни стопанство, а с останалите средства ще възстановим една чудесна спортна зала в Ямбол, където наскоро открихме Технически факултет.”

И през новата 2012 г. ще продължи строителната програма на висшето училище. Очаква се тези дни да се подпише договор по проекта за енергийна ефективност за 4,5 млн. лв., чието изпълнение е от изключителна важност за Студентския град.

По отношение на “горещата” тема за увеличаване на таксите на студентите от новата година все още няма решение на академичното ръководство. При някои специалности, при които таксите са много ниски, вероятно това ще се случи, но в никакъв случай няма да бъде драстично.

Росица РАНЧЕВА
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн