Илиана Иванова отчете работата си в Европарламента и водените от нея кампании

STZAGORA.NET
На 23 декември депутатът от Европейския парламент Илиана Иванова представи в Стара Загора традиционния отчет за дейносттa си през годината – както за работата в комисиите на ЕП, на които е член, така и за кампаниите, с които се занимава.

Г-жа Иванова сподели, че и тази година една от основните теми на дебати в ЕП е била финансовата криза. Тя беше заместник-председател на временната специална комисия за финансовата, икономическа и социална криза. При изготвяне на окончателния доклад с препоръки за справяне с кризата евродепутат Илиана Иванова защити данъчната конкуренция в ЕС, което е изцяло в интерес на България.

Като най-важна дейност в Комисията по икономически и валутни въпроси евродепутат Иванова очерта изготвянето на 6 регламента, насочени към разширяване и засилване на надзора над фискалните и макроикономически политики, както и на структурните реформи. В законодателните пакети са включени специални текстове за новите страни-членки на ЕС, отчитащи ефекта на наваксването за техните икономики.

Специално внимание Илиана Иванова отделя на становището на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите по предложението на Еврокомисията за регламент относно храните, предназначени за кърмачета и малки деца, и храните за специални медицински грижи. Според г-жа Иванова осигуряването на защита на потребителите с този регламент е от изключителна важност, защото до момента контролът по пускане на пазара на нови продукти от категорията диетични храни е бил много занижен.

За поредна година важен акцент в дейността на Илиана Иванова е кампанията срещу ограниченията на български и румънски работници в ЕС. С множеството дейности тази година стремежът е 10-те държави от ЕС, които все още налагат ограничения, да ги премахнат в края на втория преходен период, който приключва след няколко дни – на 31 декември. Последната стъпка в кампанията през 2011 година беше изпращането на писмо от евродепутат Илиана Иванова до европейския комисар по заетостта, социалните въпроси и социалното включване – Ласло Андор, с което писмо тя призова еврокомисаря да обяви и потвърди позицията си за отваряне на трудовите пазари в Европейския съюз.

Г-жа Иванова отново засвидетелства удовлетворението си от успеха на проекта “Европейска година на доброволческите дейности за насърчаване на активна гражданска позиция”, и вследствие на отчетените резултати подчерта желанието си инициативата да стане ежегодна и все повече млади българи да се включват в нея.

Освен продължението на тази инициатива сред приоритетите на Илиана Иванова за 2012 г. е кампания, насочена срещу тютюнопушенето сред младежите – проблем, който в България е придобил застрашителни размери.
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн