Илиана Иванова представи инициативата си „За да бъдем заедно на Коледа“ – Седмица на пътната безопасност

STZAGORA.NET

Илиана Иванова и и.д. началник сектор "Пътна полиция"-Стара Загора ст.инспектор Пламен Момчев по време на пресконференцията днес.

„Нека тази седмица всички ние бъдем по внимателни, да спазваме правилата и да не допуснем нито една жертва. За да бъдем заедно на Коледа!“

Това е призивът и целта на инициативата “Седмица на пътната безопасност” – част от кампанията на евродепутат Илиана Иванова „Всички ние на пътя – звездата си ти“. Призивът и повече подробности около инициативата представи лично г-жа Иванова на пресконференция днес в Регионалния пресклуб на БТА – Стара Загора.

Датите между 19 и 25 декември, обявени за Седмица на пътната безопасност, не са случайно избрани. Всички знаят колко са натоварени пътищата около големите празници и често стремежът на хората да се приберат възможно най-бързо при близки и роднини води до много пътни инцидентни. Усложнената пътна обстановка вследствие и на лошите метеорологични условия също са причина за много ПТП-та. Точно тези са причините през цялата седмица от ефира на 12 радиостанции евродепутат Илиана Иванова и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да призовават шофьорите да бъдат отговорни и да спазват правилата на движение.

На пресконференцията днес евродепутат Илиана Иванова представи подробно кампанията, реализираните дейности и постигнатите резултати от началото и през месец юни 2011 г. Това е първата българска кампания, посветена на десетилетието, обявено от ООН за пътна безопасност. Инициирана е от Илиана Иванова и се провежда под патронажа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов със съдействието на “Пътна полиция”.

Участие в срещата с журналисти в Стара Загора взе и старши инспектор Пламен Момчев, началник на Пътна полиция при ОД МВР – Стара Загора. Той представи пред медиите статистиката за пътните инциденти в област Стара Загора за 2010 и 2011 г. Статистиката сочи, че през 2011 г. пътно-транспортните произшествия са с 37 по-малко в сравнение с предходната година, а ранените са със 70 по-малко (487 за 2010 г. и 412 към края на ноември 2011 г.). Има намаление и при ранените пешеходци, които, както сподели инспектор Момчев, са най-уязвимите участници в движението. С цел предотвратяване на нови ПТП-та и намаляване на жертвите на пътя ОД на МВР предвижда поставяне на нови близо 10 стационарни камери в област Стара Загора през 2012 г.

Други личности, който подкрепиха кампанията “Всички ние на пътя – звездата си ти” са световният шампион от Формула 1 Михаел Шумахер и известни българи като председателят на БОК Стефка Костадинова, водещият на „Стани богат“ по NOVA TV Ники Кънчев, журналистката от TV7 Миа Сантова, телевизионната водеща Радинела Бусерска, актьорът от „Стъклен дом“ Краси Ранков, водещата на „Тази сутрин“ по BTV Ани Цолова, поп-изпълнителката Галя, ансамбъл „Българе“ и Българските трима тенори „Уникалните гласове“.
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн