Собствениците на бензиностанции търсят съдействие от депутатите

STZAGORA.NET
Започваме серия от срещи с депутатите от Старозагорски регион, за да търсим подкрепа за отмяна на изискването за поставянето на нивомерни системи към резервоарите, съобщи Динко Дедев, член на Инициативния комитет за създаване на сдружение на собственици на малки бензиностанции.

Миналата седмица собственици на малки обекти за търговия с горива от цялата страна се събраха на мирен протестен митинг в Стара Загора. Те се обявиха против високата и непрекъснато променяща се цена на уредите, които са задължени да поставят. Според тях у нас има един официален вносител на системите за измерване на нивото на горивото в резервоарите, а цената им варира между 15 000 и 20 000 лева. Към тях се добавят и допълнителни разходи за монтиране и пускане в експлоатация, загуби от престой за времето на монтажа и сумата нараства.

“Не сме категорично против въвеждането на нивомерите, но цените са убийствени, а нашите обекти са в малки населени места и крайни квартали, оборотите ни са малки, не можем да си го позволим”, твърдят предприемачите. Връзката на касовите апарати с НАП дава ясна представа за продажбата на всеки литър, проблемът е при производителите и вносителите, смятат още те.

Около 2000 малки бензиностанции в страната, предимно в селата, са застрашени от затваряне, ако не поставят нивомери. Това ще създаде проблеми и на земеделските производители, които зареждат гориво в машините си.

От все още неформалното сдружение настояват и за среща с премиера Бойко Борисов и вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, за да изложат пред него вижданията си.

Таня ИВАНОВА
-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн