Кола изгоря в Стара Загора тази нощ

STZAGORA.NET

Стар “Фолксваген Голф 3″ изгоря тази нощ в Стара Загора до трафопост край блока на ул. “Господин Михайловски” 79 (на “Августа Траяна”, западно от пресечката с “Патр.Евтимий”). Запалването е станало в 03.56 часа сутринта, но собственикът на колата Божидар Калъчев е разбрал за случилото се в 7 часа.

40-годишният мъж е безработен, бивш охранител на заведение. По думите му не е получавал заплахи, нито има неизплатени задължения.

Оцелели са задните гуми, както и задните колонки, което показва, че  огънят е тръгнал от предната част на колата. Направените досега огледи от  полицията не дават основания да се твърди с категоричност, че е извършен палеж. Вероятно се касае за самозапалване на старото возило поради техническа неизправност, какъвто случай имаше и преди седмица в Стара Загора.

*  *  *

Осъдено лице:

На 20.12.т.г. състав на Старозагорския районен съд е наложил административно наказание «глоба» в размер на 110 лева на 31 год. К.А. от Стара Загора по реда на Указа за борба с дребното хулиганство, за това че на 01.12.т.г. около 23.15 ч. в Центъра за спешна медицинска помощ е извършил непристойни действия, изразяващи се в отправяне на нецензурни думи спрямо лекар от центъра.

Разкрити престъпления:

На 20.12.т.г. около 21.00 ч. на северния паркинг на стадион «Берое», служители от Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора са извършили проверка на л.а. Форд «Мондео», със старозагорска регистрация, управялван от 24 год. М.П. от Стара Загора, с който са се придвижвали и : 24 год. С.Д., 17 годишната Д.П., 20 годишната Н.П. и 18 годишната И.К., всички от Стара Загора. Приближавайки се към автомобила полицаите забелязали, че от автомобила е изхвърлена суха зелена тревиста маса / около 1 грам/, която при тестване с полеви наркотест е реагирала на канабис. Върху гуменото уплътнение на прага на предната лява врата е намерено топче канабис с тегло около 0,2 грама, а между предните седалки е намерен празен газов пистолет. При извършения оглед в жабката на автомобила е открит втори газов пистолет, а в якето на М.П. – част от найлонова торбичка, съдържаща две бучки с неправилна форма около 1 грам, реагирали при тестването с полеви наркотест на амфетамин. Лицата са задържани за срок до 24 часа във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора. Работата по случая продължава.

На 20.12.т.г. служители от сектор «Борба с организираната престъпност» – ОДМВР – Стара Загора и Районно управление «Полиция» – Казанлък са извършили проверка в хранителен магазин, разположен на ул. «Орлово гнездо» в с. Шейново, стопанисван от 37 годишната ЗЗ. от същото село, откъдето са иззети 40 кутии цигари, без акцизен бандерол и 726 къса цигари, отново без акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20.12.т.г. служители от сектор «Борба с организираната престъпност» – ОДМВР – Стара Загора са извършили проверка в гараж, разположен на старозагорската улица «Кольо Ганчев», нает от лицето 61 годишния М.М. от Стара Загора, откъдето са иззети 498 стека цигари, без бандерол. На М.М. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 234, ал.2, т.3 вр. ал.1 от НК («който продава или държи на склад акцизни стокибез бандерол, като такъв се изисква по закон»), като му е взета мярка «парична гаранция». За изясняване съпричастността към извършеното престъпление за срок от 24 ч. е задържан и зетът на М.М. – Н.Б., 35 годишен от Стара Загора. Работата по случая продължава.

Кражби:

За времето от 16.12.т.г. до 19.12.т.г. от ж.п. гара «Ремотекс» в Раднево е извършена кражба на 10 релсови захвати от влакова композиция, домувала на посочената гара. Точната стойност на извършената кражба е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Раднево.

На 20.12.т.г. около 18.00 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 40 годишна старозагорка, за това докато чакала на светофара на кръстовището на улиците «Славянски» и «Отец Паисий», непознат мъж отворил задната дясна врата на личния й лек автомобил Додж «Калибър», със старозагорска регистрация, като отнел дамска чанта, съдържаща : три мобилни телефона, флашки за компютър, дамско портмоне със сумата от 30 лева и други лични и служебни документи и вещи. Мъжът отнел и найлонов чувал, съдържащ покупки : два суичъра, шест рокли, два анцунга и две дамски сака. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева

-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн