49 милиона лева укрити данъци и осигуровки разкриха инспекторите от НАП Стара Загора

STZAGORA.NET
От началото на годината инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора са приключили 418 ревизии. Предотвратени са данъчни и осигурителни измами за над 48 млн. лв.

Девет са ревизираните фирми с установени укрити данъчно-осигурителни задължения за над 1 млн.лв. Други 85 имат ревизионни актове за над 100 000 лв. всяка.

По искане на прокуратурата са извършени 13 ревизии на лица и фирми, нанесли щети на бюджета за над 1,5 милиона лева.
До края на ноември 41,8 милиона лева недеклариран и неначислен данък добавена стойност (ДДС) са установили инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора.

Недекларираният и съответно неплатен корпоративен данък е в размер на 6 милиона лева.

Най-сериозни са нарушенията от търговците на едро. Приключилите 58 ревизии са с допълнително установените задължения в размер над 11,7 милиона лева. Търговци на дребно са се опитали да укрият данък печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 6,2 милиона лева.

Предотвратени са опити за измама на фиска и в рисков бранш строителство. 51 от ревизираните фирми са укрили данъци за 8,9 милиона лева. За същия период осем търговци на горива са нанесли щети на бюджета за 2,6 милиона лева от „спестен” данък добавена стойност.

И към момента продължава активната селекция и наблюдения над фирми от рисковите браншове. С действията си и предприеманите мерки органите по приходите ще бъдат безкомпромисни към всеки опит за данъчни измами, предупреждават от НАП.
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн