Ръководството на Община Стара Загора ще кръсти 30 деца от Дом “Незабравка”

STZAGORA.NET

На големия християнски празник Игнажден – 20 декември – в 11.00 часа в храм “Свети Паисий Хилендарски” в кв.”Зора” започва тайнството на Светото кръщение на 30 дечица от Дом за деца, лишени от родителски грижи, “Незабравка” Стара Загора.

Точно преди месец – на 21 ноември, Въведение Богородично – 15 от малчуганите за първи път влязоха в православен християнски храм – Катедрален храм “Свети Димитър”, за да се запознаят с двама от своите бъдещи кръстници – заместник-кметът Иванка Сотирова и председателят на Общински съвет – Стара Загора, Емил Христов (на снимката). Тогава отец Тодор им разказа за Дева Мария и празника, посветен на християнското семейство и на християнската младеж. “Вие дойдохте в Божия храм, така както го е направила Света Богородица, която едва тригодишна е заведена за първи път от родителите си в Йерусалимския храм и е отдадена в служение на Бога. Растете бързо и напредвайте в послушание и в много знание”, пожела отец Тодор на най-малките възпитаници от Дома.

На Игнажден – 20 декември – малките незабравки ще бъдат кръстени от отец Йордан Карагеоргиев, който вече служи в храм “Свети Паисий Хилендарски”. Кръстници ще бъдат общо 10 души, сред които кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, заместник-кметът Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, директори на дирекции и началници на отдели. Всички дечица ще получат подаръци за спомен от Община Стара Загора от този важен в живота им ден. Митрополията поема кръщавката и кръстчетата за всички деца.

В храма ще присъстват и хора от Дневен център “Свети Козма и Дамян”, които са изработили с много обич и ще подарят специални картички за децата.

Коледарската група на малките незабравки ще гостува в Община Стара Загора на 23 декември. Групата ще открие и общоградския празник “Добре ми дошли, коледари!” навръх Коледа – на 25 декември, от 11.30 ч на площада пред Община Стара Загора.

(СН)
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн