Вихър Марков и ортаците му остават в ареста

STZAGORA.NET

Окръжният съд в Стара Загора, остави за постоянно в ареста Вихър Марков, Иво Иванов, Минчо Минчев и Милко Куманов. Мотивите на съда за налагане на най-строгата мярка за неотклонение на четиримата обвиняеми за участие в организирана престъпна група за данъчни измами е, че съществува реална опасност да се укрият и да извършат нови престъпления.

Вихър Марков заяви в съда, че е болен от диабет, в храната му не трябва да присъстват въглехидрати и смята, че в ареста няма да може да спазва строгия си хранителен режим. Освен това имал проблеми с оросяването на крайниците, вследствие на което получил рани и трябва да живее в среда с висока хигиена. И ако раните се инфектирали, това може да доведе до ампутация.

Наблюдаващият прокурор заяви, че ако условията в следствения арест не отговарят на здравословните му проблеми, в София имало специализирано медицинско отделение в Затвора.

В хода на съдебното заседание защитата на Вихър Марков представи медицинска документация от частна старозагорска болница във връзка с тежкото здравословно състояние на обвиняемия и пледира за налагането на по-лека мярка за неотклонение. Адвокатите на другия обвиняем Иво Иванов пък представиха медицински документи, доказващи здравословните проблеми на дъщеря му, както и три договора за банкови кредити, и също поискаха от съда да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение с оглед на тежкото финансово положение на семейството му. Изтъкнато беше и неопетненото съдебно минало на обвиняемия. За останалите двама обвиняеми също се споменаха множество здравословни проблеми, поради които задържането им под стража би застрашило живота им.

Съдът обаче не уважи исканията им. Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Припомняме, че ръководената от Вихър Марков организирана престъпна група за данъчни измами с използването на електронни подписи беше задържана на 15 декември т.г. при специализирана полицейска акция. Марков е обвиняем и по друго сродно престъпление – източване на над 15 млн. лв. ДДС, за което вече три години и половина текат нескончаеми дела.

Жанета ДЕЯНОВА
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн