Община Стара Загора изнесе данни по плащанията за обществения транспорт

STZAGORA.NET
Общо 550 хил. лв. е изплатила Община Стара Загора на фирмите за обществен транспорт на територията й, като сумите са превеждани редовно и без закъснения, съобщиха от администрацията. До края на годината остава да бъдат изплатени още 50 хил. лв. за месец декември.

Община Стара Загора има сключени договори с фирмите „Автобусни превози” ООД и „Тролейбусни превози” ЕООД за осъществяване на обществен превоз на пътници. Съгласно сключените договори и действащата нормативна уредба в страна, двете дружества получават всяко тримесечие средства от републиканския бюджет във вид на субсидии – за покриване на загубите във вътрешноградски транспорт и компенсации – за компенсиране на безплатни и намалени пътувания на някои категории граждани, определени с нормативни актове.

Субсидиите се предоставят на базата на подлежащ на субсидиране пробег по реда на Наредба № 3/04.04.2005 г. за условията и реда за предоставяне на средства за субсидиране на превоза на пътници по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт и транспорта в планински и други райони.

Компенсациите се предоставят на базата на броя издадени абонаментни карти за съответните категории от превозвачите, по реда на Наредба № 2/31.03.2006 г. за условията и реда за предоставяне на средства за компенсиране на намалените приходи от прилагането на цени за пътуване по автомобилния транспорт, предвидени в нормативни актове за определени категории пътници, както следва :

- За безплатен превоз на държавни служители /МВР, МП, МДААР и ДААНС/;
- За безплатен превоз на ветерани от войните, военноинвалиди и военно пострадали;
- За пътуване с намаление на учащи – ученици и студенти редовно обучение;
- За пътуване с намаление на възрастни граждани – лица получаващи пенсия по условията и реда на глава шеста от КСО, навършили възрастта по чл.68, ал.1-3.

От бюджета на Община Стара Загора, съгласно Решение № 634 / 26.11.2009 г. на Общински съвет Стара Загора, ежемесечно между превозвачите се разпределя сумата от 50 000 лв., за пътуването с 50 % намаление във вътрешноградски транспорт на пенсионери и инвалиди над 70 години и с пенсия до 250 лв.

Предоставени средства за 2011 г.
от м. I до м. XII 2011 г. от републиканския бюджет
и от м. до м. от бюджета на община Стара Загора:


-

споделяне във facebook

1 коментар on “Община Стара Загора изнесе данни по плащанията за обществения транспорт”

  • Dimitar Enev wrote on 18 декември, 2011, 11:15

    Как да го разбирам това? При 2 000 000 лв постъпления от субсидии и компенсации, да са на загуба и пред фалит с над 5 000 000 лв задължения. На това му се казва слаб мениджмънт. Изключително слаб мениджмънт.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн