Уточнениe от “Мини Марица-изток” за запорираните сметки на превозвачи

STZAGORA.NET
Изпратеното в късния следобед днес съобщение на пресцентъра на “Мини Марица-изток” ЕАД до медиите гласи следното:

По повод изнесената информация за запориране на сметки на фирмите от сдруженията осъществяващи превоз на работници и служители на „Мини Марица-изток” ЕАД в някои български медии, правим следното уточнение:

„Мини Марица-изток” ЕАД е отговорна компания и коректен бизнес партньор. Защитавайки интересите на дружеството, са предприети законови действия, свързани с налагане на запор върху банковите сметки на описаните в актовете за начет физически и юрдически лица, издадени от Агенцията за Държавна финансова инспекция.

Проверката на финансовата институция констатира нарушения на договорите за транспортни услуги. В резултат на което са съставени актове за начет на дружеството възложител – „Мини Марица-изток” ЕАД. Съгласно дадента от закона възможност – чл.410 и следващите от ГПК, през месец август 2011 г. са образувани заповедни производства за възстановяване на вредите, нанесени на въгледобивната компания.

* * *

Бел. ред.: Миналия петък МВР издаде заповед за задържане на управителите и счетоводителките на сдружения, обект на акция “Превозвачите”. След 72-часовото задържане в понеделник под домашен арест съдът остави Пенчо Стоянов, управител на ДЗЗД “Марица транс 2006″ и Милан Миланов, управител на ДЗЗД “Превози Фаворит 2006″, а с парични гаранции за неотклонение на свобода бяха пуснати счетоводителките Маринка Динева и Надежда Гуджева (срещу 2000 лв.), и управителят на ДЗЗД “Обединение Автотранс” Илия Илиев (срещу 30 хил. лв.). Вчера бяха запорирани и банковите сметки на фирмите-превозвачи от трите сдружения, извършващи автобусни превози в района на “Марица-изток” по договор от 2007 г. и анекси към него.

Проверка на Агенцията за Държавна финансова инспекция (АДФИ), извършена през миналата и тази година, е констатирала нередности, свързани с превозите на работници в района на Мините. Наложените глоби на превозвачи и служители на въгледобивното дружество са в размер на 138 973 лева.

По-ранни публикации по проблема:

Наложиха домашен арест на двама от “Превозвачите” 

Превозвачите в мините и тецовете – несъгласни да стават подизпълнители

Задържаха секретаря на община Гълъбово в акция „Превозвачите“

Превозвачи точат пари от „Мини Марица-изток“, има задържани

-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн