Задържаха общински съветник за лихварство

STZAGORA.NET
Общинският съветник в Раднево Георги Бинев е бил задържан по време на специализирана полицейска операция. Новината потвърди председателят на Общинския съвет Димитър Желев.

Полицейската операция е проведена на 7 декември от служители на РУП-Раднево и ОДМВР-Стара Загора. Извършени са били следствени действия “претърсване и изземване” на три обекта в Раднево – апартамент, лек автомобил и офис, ползвани от Георги Бинев. Намерени и иззети са копия от лични карти, документи, сума от 6500 лева, 5 броя мобилни телефони, 2 преносими компютъра, един настолен компютър, 1 брой флаш-памет, 1 брой микро CD и др.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.252, ал.2 от НК (б.р. – за лихварство), съобщиха от пресцентъра на МВР.

36-годишният Георги Бинев, който е от село Ковачево, влезе в местния парламент от квотата на Местна коалиция “Заедно за община Раднево”, а понастоящем е в групата “Обединени за Раднево”. Той е член на две постоянни комисии – по законност и обществен ред и по териториално селищно устройство. До преди две години Бинев е бил шофьор в рудник “Трояново-север”, след което напуснал Мините. Понастоящем се занимавал с частен бизнес, по непотвърдена информация – с търговия на недвижими имоти.

“Бях изненадан от съобщението за задържането на Бинев. Случаят е много неприятен и накърнява авторитета на Общинския съвет, затова се надявам час по-скоро нещата да се изяснят, коментира председателят на ОбС Димитър Желев.

По първоначално информация Георги Бинев е бил задържан за срок от 24 часа в РУП-Раднево. До редакционното приключване на броя ни не стана ясно дали е освободен от ареста.

Йовка НИКОЛОВА
-gerb

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн