Грейдер прегази работник на ЛОТ 2

SфTZAGORA.NET
ф

60-годишният общ работник от фирмата-изпълнител на ЛОТ 2 на автомагистрала “Тракия” – “Пи Ес Ай” – Стaра Загора, е бил прегазен от пътностроителна машина  - грейдер,  по време на работа. Инцидентът е станал на 6 декември т.г. около 15 часа на км 224+300 от новостроящата се магистрала. 60-годишният старозагорец е починал на място.

Грейдер

От пресцентъра на МВР съобщиха, че грейдерът е собственост на “Миза” ООД, която е подизпълнител на “Пи Ес Ай”. Управлявана е била от 46-годишния Д.М. от Димитровград. Той е изпробван за алкохол с  дрегер, който е отчел 0,00 промила.

От “Пи Ес Ай” уточниха пред медията ни, че при движение на грейдера на заден ход двете задни гуми са минали през тялото на Спас С. Повече подробности не са известни, тъй като на инцидента е нямало свидетели. На 6 декември вечерта тялото на починалия е било аутопсирано в “Съдебна медицина”.

Спас С. работел в “Пи Ес Ай” от миналата година, а преди това е бил сервитьор. Разведен е и няма деца.
За злополуката вече е започнало разследване от дознателен екип от РУП – Раднево, където е бил подаден и сигналът. Проверка се извършва и от Инспекцията по труда.

“Много съжаляваме за злополуката и оказваме пълно съдействие на разследващите органи”, коментира вчера административният директор на “Пи Ес Ай” Илия Златев.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

nov

бутони за социални мрежи

Напишете коментар


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн