Сдружението на общинските болници има нов председател

STZAGORA.NET

Д-р Неделчо Тотев

Д-р Неделчо Тотев – директор на Чирпанската болница, е новоизбраният председател на Сдружението на общинските болници в България. Това стана на регионалната среща на ръководители на малките болници, която се проведе в Казанлък на 2 декември. Над 50 учредители обсъдиха проблемите на здравните заведения в страната, които по общо мнение се намират в тежка финансова ситуация. Като основни задачи се набелязаха активното им участие в обсъждането на новия рамков договор и предстоящото сключване на новите договори с болниците, информира медията ни новият председател.

“Да се подходи конструктивно с оглед на сегашната ситуация в системата и да се изработят конкретни предложения пред Здравното министерство, които да са в името на пациентите и здравните работници”, е позицията, приета от присъстващите.

Предстои пререгистрацията на Сдружението в съда. Очаква се в близко време към него да се присъединят още малки общински здравни заведения.
Дани МУРГОВА
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн