Опит за преврат в младeжкото БСП

STZAGORA.NET

Борис Боричев

На 25 ноември е бил направен опит за преврат в младежкото обединение на БСП – Стара Загора. Поне така определи случилото се неговият председател Борис Боричев.

В хотел “Верея” на въпросната дата се е състояло извънредно събрание с участието на тридесетина младежи, без законно избрания председател Боричев, с една-единствена точка – отчет за изминалите избори. На събранието е била приета оставката на Боричев, сменено е било 7-членното ръководство и е бил избран нов председател – Деляна Начкова. По думите й форумът е бил свикан по искане на две трети от 52-мата членове на организацията, които са искали смяната на председателя Борис Боричев.

“Мотивите са, че не е положил усилия по време на предизборната кампания и младежите не са доволни, не се е появявал в предизборния щаб, не е провеждал събрание повече от година”, каза пред медията ни Диляна Начкова. Тя самата не била присъствала на събранието, но според нея то е напълно легитимно и протоколът ще бъде изпратен в централата на БСП в кратък срок.

“Това не отговаря на истината. Съгласно устава на БСП, аз мога да бъда освободен от длъжността председател само от хората, които са ме избрали. А на т.нар. извънредно събрание във “Верея” е имало 30 и няколко човека, от които само 4-5 са членове на младежкото обединение на БСП – Стара Загора, а останалите са неизвестни за мен хора”, коментира пред медията ни Борис Боричев.

За разлика от Общинския съвет на БСП в Стара Загора, за който е известно, че от доста време има няколко фракции, младежката структура на партията беше единна. До петък – когато беше направен опит за преврат.

“Тези, които стоят зад разцеплението, са хора на Бойчо Биволарски, който се опитва да запази поста си на председател на БСП – Стара Загора, и да направи паралелна младежка структура, и то по най-бързия начин, за да може да каже – ето, виждате ли, мене младите хора на БСП ме подкрепят”, коментира Борис Боричев. Той не скри, че не споделя начина, по който Биволарски е работил по време на предизборната кампания, и че е подкрепил хората, които искат неговата оставка.

“Аз не съм желевист, не съм трифонист, не съм бойчовист, аз съм член на БСП и такъв ще си остана. Но за да остане БСП Стара Загора като организация, тя трябва да продължи без доц.Бойчо Биволарски. С Биволарски начело ние сме обречени”, категоричен е Боричев.

Материала подготви
Йовка ВЕЛИКОВА
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн