Поредна победа за баскетболния “Берое”

STZAGORA.NET/www.beroеbasket.com

Баскетболният “Берое” победи “Академик” Пд с 96:86 и записа 6-та поредна победа в първенството на мъжката “А” група. Зелено-белите водят убедително във временното класиране след шест изиграни кръга без загубена среща до момента. За разлика от друг път обаче, пловдивчани накараха момчетата на Героги Младенов здраво да се потрудят, за да постигнат успеха.

Беройци поведоха с 10:2 в първите минути, но разликата бързо падна до 3 точки след няколко успешни контри на гостуващия отбор. Последваха минути, в които изобилстваха грешките от двете страни и първата част приключи сравнително безрезултатно – 16:13 за Берое.

През втората част нямаше промяна в статуквото. Организацията в играта на домакините така и не се получаваше, а гостите, окрилени от неочкваната съпротива, която оказаха, дори успяха да изравнят резултата за 40:40 на полувремето.

Много неприятно за заралии започна третата част. След общо 3 поредни тройки на Танев и Пенев “Академик” поведе застрашително със 7 точки. Освен това и Загоров от домакините напусна играта за 5 лични нарушения. В този момент многобройната публиката в залата даде необходимия импулс на беройци за обрат. Съвсем за кратко пасива беше стопен, а след разумни отигравания на Миленков частта приключи отново в полза на Берое – 65:60.

Въпреки всичко пловдивчани не се предадоха и 3 минути преди края на срещата след две поредни тройки на Димитър Хорозов отново поведоха в резултата – 75:74. Всичко обаче си дойде на мястото, след като Миленков бързо върна едната, а Маринов се разходи необезпокоявано няколко пъти подред в подкошието на “Академик” и отбеляза лесни точки. Като за капак Цветков 2 пъти разтърси гръмотевично противниковия кош, което подлуди феновете в залата и доведе до крайното 96:86. За гостите под нивото си се представи Мартин Хорозов, но играта му беше компенсирана от доброто представяне на Танев и Пенев.

В следващия мач Берое гостува на 04 декември от 16.30 часа на завърналия се в групата отбор на Шумен.
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн