Зърнопроизводители, засрамете се заради пенсионерите! – коментар

STZAGORA.NET
Заплахата с блокиране на пътищата с трактори стана перманентен рефрен на зърнопроизводителите винаги когато се чертаят параметрите на републиканския бюджет или когато им забавят националните плащания. Може би скрити зад затъмнените си стъкла в черните джипове, които карат, крупните зърнопроизводители не виждат, че в кофите за боклук ровят не само роми, но и пенсионирани български учители, инженери и т.н. Защото с пенсии от 135-150 лева те и хляб трудно си купуват – същият този, за който хората от черните возила осигуряват суровината. Все по-скъпа след всяко увеличение на субсидиите.

От днешните изявления на зърнарите разбрахме, че субсидиите им не стигат за техника. Да, но инвестицията за техника е еднократна, а субсидиите – перманентни, така че всеки на свободния пазар си прави аритметиката години напред в какво и кога да инвестира, както е във всички други бизнес отрасли, без значение дали става дума за високи технологии, или за производство на свещи например. Само аритметиката на пенсионерите няма как да излезе, тъй като към настоящия момент техните приходи са константна величина, с анонс за светло бъдеще с 10-15 лева отгоре от догодина.

Е, г-да с тракторите! Не ви ли е неудобно! Поне пред хората с белите коси, пък и не само пред тях!

Но явно наглостта ви ще продължи, докато от ДФ “Земеделие” не обявят поименно колко субсидии са получили по-крупните зърнопроизводители. И дали няма да се окаже, че точно те са предводители и на настоящия протест с тракторите! А ако от фонда продължават да мълчат с информацията, в обществото ще остане привкус, че са налице корупционни практики! В полза на тези с джиповете и тракторите, и на отделни чиновници, но в ущърб на пенсионерите, лекарите, средния и дребния бизнес и т.н.

Йовка НИКОЛОВА
-

spodelime.com

1 коментар on “Зърнопроизводители, засрамете се заради пенсионерите! – коментар”

  • Agro wrote on 29 ноември, 2011, 17:49

    Госпожо Николова, с извинение ще Ви кажа че ХАЛ ХАБЕР си нямате за какво иде реч в случая и не Ви е работа да решавата кой от какво да се срамува.Този който трябва да се срамува днес поне се извини.Не натяквайте в публичното пространство Вашите глупости и предразсъдъци за един сектор,който единствен работи и осигурява хляба и търговското салдо на държавата в период на криза. Престанете с тези спекулации че земеделците вземат милиони. Има много малка част която действително получава такива но това десетки или стотици, за сметка на 120 000 земеделски производители, за които всяка стотинка е от значение.Трябва ли заклеймявайки 200 човека да решим да орежем субсидиите на 100 000 .Дори и едрите земеделци не са мафиоти а производители на блага.И разпределението на субсидиите неса го направили те а е решено отдавна на ниво ЕС и си върви така от 30 години.Друг е въпроса че трябва да се въведе таван на най-големите субсидии от 2014г. Ако не сте запознати с тежкия ежедневен и непривлекателен труд в земеделието поне не давайте некомпетентни мнения и и запазете завистта и злъчта за себе си.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн