В „Мини Марица-изток” ЕАД купиха 60-тонен автокран

STZAGORA.NET

Хидравличен автокран GROVE, американски тип, с 60 тона товароподемност, работи вече в рудник „Трояново-север”, съобщиха от пресцентъра на „Мини Марица-изток” ЕАД. Машината е с висока проходимост и голям просвет, каквито са необходими за експлоатация при специфичните условия на работа във въгледобивното дружество.

Кранът е предназначен за обезпечаване на ремонтните програми на тежкото минно оборудване. Кабината е напълно компютризирана и разполага със специални системи за манипулации и самодиагностика. По тази причина специфичната техника е поверена в ръцете на най-опитния кранист в рудник „Трояново-север”.

Закупуването на автокрана е част от инвестиционната програма на „Мини Марица-изток” за тази година. За 2012-та са предвидени инвестиции за закупуване на още 3 автокрана от този тип, чиято товароподемност ще бъде 35 тона и ще подсигурят ритмичната работа на трите рудника в дружеството.

Подновяването на товароподемната техника и на автомобилния парк е сред приоритетните задачи на мениджърския екип на „Мини Марица-изток” ЕАД, с оглед осигуряването на по-добри условия на труд за работещите и повишаване на производителността.
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн