СДС в Стара Загора иска оставка на националното ръководство

STZAGORA.NET
Заради тежката загуба на изборите за президент и вицепрезидент Общинският съвет на СДС в Стара Загора поиска оставката на националното ръководство, съобщи Енчо Иванов, член на общинското ръководство. Декларацията е приета с мнозинство, без гласували против, само с двама въздържали се. В нея се иска още да бъде избрано временно ръководство, което да подготви и проведе Национална конференция. На нея трябва да бъдат приети промени в устава и да се избере ново ръководство.

На заседанието в понеделник вечерта са били обсъждани само резултатите от президентските избори. Следващия понеделник ще бъде направен анализ на резултатите на “Синята коалиция за Стара Загора” в изборите за местни органи на властта и тогава ще бъде решено дали ще има оставки и на местно ниво, уточни Енчо Иванов.

В Общинския съвет в Стара Загора влязоха двама представители на коалицията – д-р Даниела Памукова (ДСБ) и Георги Ранов (СДС). Според ръководствата на двете политически формации, към което се присъедини и депутатът от “Синята коалиция” Иван Иванов, сътрудничеството им тук е пример за добро взаимодействие и трябва да се работи за запазване формата на коалицията.

По-късно днес стана известно, че Мартин Димитров е успял да се спаси като лидер на СДС, след като получи вот на доверие на Националния съвет. 45 от присъстващи на заседанието са гласували за оставането му на поста, 9-има са били против, 3-ма са се въздържали, а 18 членове на НС не са дали гласа си.

Таня ИВАНОВА

* * *

Синята коалиция иска протекции за дребния бизнес

Иван Иванов

Синята коалиция предлага данъкът за едноличните търговци върху доходите им от стопанска дейност да бъде намален от 15 на 10%, а данъкът върху дивидентите – от 5 на 3%, съобщи в Стара Загора депутатът Иван Иванов.

Сините се противопоставят и на рязкото нарастване на държавния дълг с близо 5% до 18,7% в условията на криза. Те предлагат дългът да скочи само с 1,8 млрд. лв., колкото са нужни за новите еврооблигации по сделката на Милен Велчев с брейдитата отпреди 8 години.

Да се увеличи субсидията на БАН с 5 млн. лева, за да се изравни с миналогодишната, е друго от актуалните предложения на Синята коалиция. Парите можело да бъдат взети от централната администрация и от МВР.
“С интерес следя как ще реагира Бойко Борисов на предстоящата стачка в БДЖ. Синдикатите бяха много услужливи през последните години, но ако продължат, техните членове ще направят завой и ще се отдръпнят от тях”, посочи зам.-председателят на ДСБ.

Според него железниците наистина имат нужда от съществена реформа, но тя е трябвало да започне преди 2 години, за да се осигури време за преквалификация на железничарите.
-vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн