Доц. Йордан Величков, бивш депутат от “Атака”: Волен Сидеров нанесе удар по патриотичната идея

STZAGORA.NET

Доц. Йордан Величков

“Мит е, че това, което става в “Атака”, е удар по патриотичната идея. Ударът го нанесе Волен Сидеров, той омаскари идеята и сега раздробените патриотични организации събраха общо около 15 на сто от гласовете на избирателите. При загубите на десните политически партии, а и лявото пространство е силно стеснено, това е единственото, което може да обедини хората. Идеята няма да пострада, колкото по-скоро Волен Сидеров слезе от сцената, толкова по-добре”, коментира пред “Старозагорски новини” бившият депутат от Старозагорски избирателен район и преподавател в специалността “Международни отношения” в СУ “Климент Охридски” доц. Йордан Величков.

Тъй като според него интригата е семейна, той не пожела да дава оценки, но припомни, че ако не е бил Волен Сидеров, доведеният му син Димитър Стоянов не би станал дори общински съветник.

“В коалиция “Атака” навремето влязоха 4 партии и вкарахме 21 народни представители, а след това Сидеров създаде партията и взе името”, каза доц.Величков. По думите му лидерът на “Атака” има заслуги за влизането на НДСВ в правителството на тройната коалиция. “Аз бях за първия вариант на правителството, бях един от тези, които не подкрепиха коалицията, но е под достойнството ми да обяснявам как съм гласувал. Спомняте си, че ние напуснахме групата на “Атака”, той остана. На следващите избори включи в листите само трима души от предишната парламентарна група. Не бих искал да коментирам, но той се води от личните си интереси. Така може да се обясни и завоят към Бойко Борисов. Още преди време казах, че те не могат да бъдат дълго заедно, защото и двамата са с големи амбиции”, добави бившият депутат.

Таня ИВАНОВА
-

spodelime

1 коментар on “Доц. Йордан Величков, бивш депутат от “Атака”: Волен Сидеров нанесе удар по патриотичната идея”

  • Димитър Христов wrote on 29 юли, 2016, 2:02

    Уважаеми г-н Величков, може би забравяте, че разцепването на патриотичната идея “Защита” започна още от г-н Мазнев и сие. Впоследствие Вие лично не успяхте да станете обединителното лице на тази идея и се наложи П.Берон да се хвали, “в този кабинет предложих името “Атака” и Волен”, с което абдикирахте и разочаровахте хиляди патриоти. Впоследствие искате да представите “политическото инженерство” от страна на кукловодите като междуличностни-семейни решения. Нали именно чрез тях станахте народни представители и започнахте все по-очевадно да губите политическия си облик, достигайки до сегашната си срамна, безправна и унизителна коалиция. 
    Времето доказва, че обединителната фигура на патриотичните български граждани не трябва да бъде свързана с бившите държавни, а така също и с настоящите “тайни” структури, за да има свобода и моралът да отстоява единственно българските национални интереси.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн