Предстоящи прояви в община Стара Загора

STZAGORA.NET
21 ноември /понеделник/
- 9,30 ч., НЧ”Свети Климент Охридски” – кметът на Община Стара Загора получи покана да присъства на откриването на Дни за възхвала на Свети Климент, Архиепископ Охридски

- 11,00 ч., Храм „Свети Димитър” – Възпитаници на Дом „Незабравка” ще бъдат на гости на Отец Йордан Карагеоргиев в Деня Въведение Богородично /Ден на християнското семейство/. Децата ще се запознаят и традициите и ритуалите на православната църква и с бъдещите си кръстници – кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и председателят на Общински съвет Емил Христов.

- 14,00 ч., РБ”Захарий Княжески” – Заместник-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова ще присъства на откриването на Шести национален конкурс за млади тромпетисти, отворен за международно участие. Община Стара Загора осигурява наградния фонд на конкурса и е основен съорганизатор. Участват 37 изпълнители, 19 от които от чужбина, а 4 – от Стара Загора. Организаторите са предвидили кратък брифинг за медиите преди откриването на програмата от 13,00 ч. в кабинета на директора на РБ”Захарий Княжески”

- 17,00 ч., ПИЦ-Стара Загора /ул.”Цар Иван Шишман”96/ – Заместник-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова ще присъства вечеринката в чест на Деня на християнското семейство – „Хайде всички на раздумка”. Събитието се организира, за да се постави началото от поредица инициативи свързани с изконната ценностна система на българина.

22 ноември /вторник/

- 10,30 ч., Пивоварна „Загорка” – Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще участва в събитие по случай старта на изграждането на закрит склад на територията на Пивоварна „Загорка” заедно с г-н Рууд ван ден Ейнден, изпълнителен директор на „Загорка”АД. „Напълно в духа на амбицията ни да бъдем зелен пивовар, новата постройка ще бъде сертифицирана по международната система BREEAM /Building Research Establishment Environmental Assessment Method/.

- 17,30 ч., ДТ”Гео Милев” – Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров получи покана от децата и колективът на СДГ №10 „Светлина” да присъства на празничен концерт по случай Деня на християнското семейство. „Заповядайте в уречения час-място ще намерим за всекиго от вас! Ще се постараем от сърце – този ден радост и усмивка да Ви донесе” – се казва в специалното послание в поканата.

23 ноември /сряда/

- София – Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще подпише на официална церемония договор за стартирането на проекта на Община Стара Загора «Превръщане на културно-исторически паметници от Античния период на Стара Загора в туристическа атракция» (Амфитеатър и Антична римска улица в гр. Стара Загора), Оперативна програма „Регионално развитие”. Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма”, Oперация 3.1: „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура” Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.1-03/2010 „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции”. Общата стойност на проекта е 4 387 493,88 лв., от които 210 599,71 лв. (5%) е съфинансирането от Общината.

24 ноември /четвъртък/

- 9,00 ч., Зала „П.Р.Славейков” – Редовна сесия на Общински съвет-Стара Загора. Дневен ред и материали може да видите тук http://os.city.starazagora.net/articles.php?article_id=1613

25 ноември /петък/

- 19,00 ч.,ДТ”Гео Милев”– кметът на Общината е поканен да участва в награждаването и концерта на лауреатите на Шести национален конкурс за млади тромпетисти, отворен за международно участие

26 ноември /неделя/

- 12,00 ч., ПАРК МОЛ – Кметът на Община Стара Загора е поканен на тържество за запалването на Коледната елха в ПАРК МОЛ

Уляна КЬОСЕВА,
Пресцентър Община Стара Загора

-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн