Основател на СДС готви самозапалване

STZAGORA.NET

Старозагорецът моли премиера за съдействие

Старозагорец, баща на 5 деца на възраст от 5 до 16 години и един от основателите на някогашното първо СДС, е готов да се самозапали в знак на протест срещу гаврите на институциите в държавата.

Безработният от август т.г. икономист Емил Стоянов е оставил днес лична жалба до премиера Борисов с молба за съдействие пред ДНСК, откъдето след близо 3-годишни митарствания преди месец издали заповед да бъде разрушена част от единственото му жилище на улица “Генерал Драгомиров” No 8 в квартал “Самара 2″.

Мъжът е струпал огромен куп преписки през годините, в които води борба, за да докаже, че онова, което искат да бъде съборено, е на практика единственият възможен вход за жилището на семейството му.

Разказът на Стоянов звучи като лоша приказка с трагичен край, тя води началото си още от 2004 година, когато купува имота с ипотечен заем в размер на 20 000 евро.

Четири години по-късно перипетиите придобиват странен вид за Емил и Калина Стоянови, стига се дотам, че собствениците на втория етаж от къщата да заварят металната врата, позволяваща на 7-членното семейство да използва общите помещения.

Два документа, съставени от служители на РДНСК – Стара Загора, с разлика от 20 дни през март и април от 2009 година сочат коренно противоположни факти относно извършеното застрояване, категоричен е Емил Стоянов.

Те обаче не са били взети предвид от няколко състава на Административния съд, разпореждането за принудителното събаряне е подписано от шефката на ДНСК Гечева.

То трябваше да бъде извършено утре от 11.00 часа, като за целта Стоянов ще трябва да заплати 1210 лв., но в последния момент заповедта е отменена от прокурор в Старозагорската районна прокуратура. Като отмяната е за времето до приключване на нова, този път магистратска, проверка.

Успоредно с писмото до Бойко Борисов, от днес Стоянов е депозирал и две нови жалби до ДНСК с настояване за извършване на нови проверки по истинността на направените преди две години констатации, но определено не е оптимист, че това ще стане, след отказа на Гечева да се срещне с него.
“Ситуацията е отчайваща, остана ми само възможността да потърся премиера. Ако и това не помогне, просто ще се залея с бензин и ще се подпаля на улицата. Институциите се гаврят с хората, никой от РДНСК дори не дойде на място да види как стоят нещата, писани са явно неверни данни под диктовка на съседката ни Петя Тахова!”, отчаяно заяви Емил Стоянов.

Яна КАМЕНОВА
-vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн