Преглед техниката констатира готовност на общината за зимата

STZAGORA.NET

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров участва днес в прегледа на техниката и подготовката за зимата във фирмите “Нелсен Чистота” и “Пи Ес Ай”.

В 9,30 ч. комисията за извършване на прегледа започна своя обход на машините в двора на фирма „Нелсен Чистота”. „На 30-тата минута от подаването на сигнал всички машини на фирмата трябва да се намират в центъра на града в района на улиците „Патриарх Евтимий”, „Августа Траяна” и „Славянски” и започват почистване в посоките изток-запад и север-юг. С предимство се почистват улиците, по които минават коли на градския транспорт” – каза Стоян Димитров, директор на „Нелсен Чистота”. Той заедно с кмета на общината направиха преглед освен на техниката, още и на количествата сол, луга и пясък в склада на фирмата.

„Констатирам пълна готовност на фирмата за зимния сезон, имат всичко необходимо. Моят апел към водачите на моторни превозни средства е при снеговалеж и утежнена ситуация да паркират правилно, за да могат да почистват колите на „Нелсен Чистота”. От началото на зимното дежурство, което започва на 14 ноември, понеделник, на сайта на Община Стара Загора ще бъдат публикувани дежурните телефони, на които гражданите могат да звънят със сигнали” – каза Живко Тодоров.

От своя страна Стоян Димитров, управител на „Нелсен Чистота”, апелира към гражданите да пазят и да не нанасят повреди на малките кошчета за смет, монтирани в града. Само в последните дни 13 от тях са били повредени.

„Нека при снеговалеж шофьорите на моторни-превозни средства да дават предимство на колите на „Нелсен Чистота. Нека и през отоплителния сезон гражданите да изхвърлят пепелта до контейнерите с цел безопасност” – апелира Стоян Димитров.

Уляна Кьосева, Пресцентър Община Стара Загора
-vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн