Баскетболният Берое с официална заявка за първо място в “А” група след победа в Благоевград

STZAGORA.NET/www.beroebasket.com
Пред погледа на куп величия в българския баскетбол “Берое” преодоля най-сериозния си опонент за първото място в “А” група – “Академик” Благоевград, и то като гост, със 70:59. Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, националният селекционер Росен Барчовски и старши треньорът на “Левски” Константин Папазов станаха свидетели на интригуващ двубой и останаха да утешават домакините на банкета, даден от ректора на Югозападния унивеситет професор д-р Иван Мирчев.

Двата отбора започнаха срещата доста сковавано и след над 5 минути играно време резултатът беше 4:3 за “Академик”. Домакините излязоха по-бързо от вцепенението и най-вече благодарение на успешната игра на Бойко Младенов в подкошието и на Васил Александров започнаха да трупат преднина, която в края на първата част достигна 10 точки. Статуквото се запази и през втората част, когато след няколко бързи контраатаки на Дарин Иванов и Венцислав Петков благоевградчани вдигнаха разликата до 18 точки.

За цялото това време беройци не успяха да реализират ситуациите, които създаваха в нападение и дори пропуснаха 10 наказателни удара. В крайна сметка към края на частта след лесни 2 точки от открадната топка на Планимир Дафинов и успешна далечна стрелба на Бойко Миленков разликата падна до 38 на 30, както завърши и полувремето.

Второто полувреме премина изцяло под диктовката на “Берое”. Още с началото му след бърза серия на Пепо Загоров и Сергей Цветков беройци стопиха пасива. Последваха минути, в които двата отбора сменяха неколкократно водачеството и третата част завърши 52:51, все пак за домакините. В последната четвърт ясно се виждаше, че гостите са по-грамотният отбор на терена. Домакините продължаваха да пресират беройци така, както и през цялата среща, но това не даде резултата, който те очакваха. Отборът на “Берое” заигра самопожертвователно в защита и допусна само 7 точки за цялата част. Точно в тези моменти лидерскте си качества прояви Бойко Миленков, който реализира няколко поредни далечни стрелби, направи зверски чадър на 212 сантиметровия Бойко Младенов, пресече 4-5 паса на противника, а на всичко отгоре и овладя важни борби в подкошието. Това беше неговата лична вендета за треньора на “Академик” Петър Клечков, който стана причина Миленков да напусне “Балкан” Ботевград преди няколко години.

През това време от срещата Планимир Дафинов и Сергей Цветков тотално надиграха преките си пазачи, а всички в залата разбраха кой ще бъде крайният победител, след като Пепо Загоров направи зверска забивка на главата на Павел Нойков.

Така няколко минути преди края момчетата на Георги Младенов фиксираха двуцифрена разлика на елетронното табло.

След срещата старши треньорът на “Берое” сподели: “Играхме много сковано в началните минути. Бяхме малко пренавити. Доволен съм от победата, но играта на нашия отбор не ме задоволява. Направихме безобразни неща в определени моменти. Знаете, че имам сериозни планове в перспектива за този отбор. Сега ще имам проблем с мотивацията на момчетата. Казах и преди срещата – предпочитам да загубим, за да имам лостове за управление в тренировъчния процес. Сега как да ги мотивирам, след като за 25 минути сложихме 30 точки на втория по сила отбор след нас в “А” група… Моята работа става изключително трудна. Все повече съжалявам, че не играем в НБЛ още този сезон. Аз рядко съм доволен от съдийството, но няма как да пропусна перфекното съдийство в мача. Смятам, че и домакините нямат какво да кажат.”

В следващия кръг “Берое” домакинства на “Видабаскет” на 13 ноември, неделя, от 18.30 часа в Общинска спортна зала – Стара Загора.
-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн