Общинските съветници в Гурково заседаваха първи в област Стара Загора

STZAGORA.NET

Кметът инж.Стоян Бонев получи удостоверението си за поредния спечелен кметски мандат и поздравления от председателката на ОИК Деница Славова.

За първи път общинският съвет в Гурково ще се ръководи през следващите четири години от представител на дясна партия. Изборът на д-р Иванка Дончева от коалиция “Заедно за Гурково” (НДСВ, СДС) за водач на старейшините стана на проведеното снощи първо заседание, което откри и ръководи заместник областният управител Димитър Драчев.

В тържествена обстановка новоизбраните 13 общински съветници в Гурково и кметовете на кметства в общината положиха клетва. Те получиха удостоверенията си от председателя на ОИК в Гурково Деница Славова. Заместник областният управител Димитър Драчев им пожела ползотворна работа в новия мандат за постигане на общо благоденствие и по-висок стандарт на живота.

На първи тур на местните избори за трети мандат като кмет на Гурково беше преизбран Стоян Бонев, кандидат на БСП. С 6 мандата мнозинство в местния парламент имат представителите на БСП, по два мандата имат ПП ГЕРБ и дясната коалиция «Заедно за Гурково», с по един са РЗС, ДПС и ОДС.

Днес (четвъртък) първи заседания ще се проведат в Раднево, Гълъбово и Опан, съответно от 16.30, 15.00 и 13.30 часа, като в Раднево ще го открие областният управител Йордан Николов, а в останалите заместникът му Димитър Драчев.

На 4 ноември, петък, ще се проведат заседанията в Николаево, Мъглиж, Чирпан и Братя Даскалови, съответно от 14.00 ч., 11.00 ч., 10.00 ч. и 11.30 часа. Заседанието в Мъглиж ще се открие и ръководи от областния управител Йордан Николов, а на останалите места от Д. Драчев.

На 7 ноември клетва ще положат новоизбраните общински съветници в Стара Загора и Казанлък, съответно от 9.00 ч. и от 11.30 часа, а заседанията ще ръководи областният управител.
-vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн