БСП-Казанлък поиска касиране на вота за Общински съвет, ГЕРБ реагира гневно

STZAGORA.NET
След поисканото вчера касиране на изборите за Общински съвет в Казанлък от страна на БСП в Града на розите, аргументирано с примери за многобройни нарушения на изборния процес, днес от ГЕРБ-Казанлък отвърнаха с декларация, в която оспорват правото на социалистите да претендират за местната власт, като се аргументират с противоречивия и изпълнен със скандали последен 4-годишен мандат. Изнесоха и фотокопие на споразумение (виж най-долу), подписано преди местните избори през 2007 г., в което досегашният кмет Стефан Дамянов в замяна на подкрепа от страна на БСП се задължава да работи в условията на пълна зависимост и в синхрон с местния щаб на столетната партия (което, както е известно, не се случи). Под документа стоят подписите на Иван Гороломов, Стефан Дамянов, Румен Петков, Димитър Дъбов и Евгений Узунов.

Ето и пълния текст на разпространената от ГЕРБ декларация:

БСП – отново със стомна за вода, трудно приема, че времето на далаверите в ОбС свърши

С процедурни хватки БСП успя на миналите избори да касира изборите за Общински съвет на Казанлък. Резултатите от този „успех” на БСП ще бъдат запомнени дълго, тъй като не е имало мандат в местното самоуправление, белязан с повече интриги, пазарлъци, договори, ощетяващи общината и „усвояване” на бюджетни средства за лични, частни и партийни нужди.

Емблематични за това”демократично постижение” на БСП ще останат и огромните средства, разпиляни от председателя на ОбС – от БСП за „представителни” банкети, забавления, алкохол, камари венци и цветя и др. „потребности”. Както и източените средства за подържане на частния бизнес на същия този председател от БСП – от издръжка на траурния му до медииния му бизнес. Емблематични ще останат неизгодните договори за общински поръчки,както и подписаното споразумение между бившия кмет Дамянов и ръководството на БСП (в лицето на И.Гороломов, Румен Петков и т.н.) да съобразява изцяло водената общинска политика и всички назначения в общината именно с БСП, каkто и да им се отчита постоянно. Както и последиците от това – безкрайна поредица от скандали, конфликт на интереси и огромни натрупани дългове, завещани на дънъкоплатците на Казанлък. Така резултатът от това „успешното управление” на БСП в Казанлък е очевиден: най-големите си успехи БСП на настоящите избори постигна в секциите в Махалата – по “безкористни” причини.

Опитът с процедурни трикове отново да се оспорва избора на ОбС е не само рецидив, а арогантно незачитане волята на хората. Със своя вот гражданите показаха нещо ясно – омръзнало им е общината да бъде използвана за хранилка на споменатата политическа партия, управлявала я през последните три мандата. Затова търсенето на аргументи и процедури, че някой е лишил БСП Казанлък от „любовта на народа”, не са нищо друго освен отчаян опит за търсене пролука за нов достъп до власта. Време е БСП да осъзнае 22 г. след 10.10.1989 г., че вече не е единстваната и несменяема партия. И че „социализАма и комунизАма” бяха пометени от цяла Югоизточна Европа защото не може безкрайно да се вярва че работиш „за народа” – след като очевидно работиш за своя облага.

Вече не се обръщаме към БСП с призив за морал и политическо достойнство. Обръщаме се към хората от Казанлък: като граждани на демократична държава да не допуснем чрез манипулации, процедури и клевети БСП отново да ни лиши от правото да определяме как да живеем и на кого да делегираме доверие. Да не позволим отново Казанлък за загуби заради личната амбиция и интереси на група хора.

ПП ГЕРБ

-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн