“Берое” громи “Балкан” 2 в първи домакински мач

STZAGORA.NET/beroebasket.com

Баскетболистите на “Берое” разгромиха младите съперници от “Балкан” със 109:55 точки в първи домакински мач от шампионата в Стара Загора. Домакините започнаха вихрено и още в третата минута на мача резултатът беше 15:2 в тяхна полза. Към този момент стана ясно, че единствената интрига в срещата ще бъде с каква разлика беройци ще затворят срещата.

В хода на играта възпитаниците на Георги Младенов се съсредоточиха да отиграят в игрова обстановка различни тактически варианти в нападение и защита. Направи впечатление пълната доминация на старозагорци в подкошието, където те взеха двойно повече борби от противника и реализираха над половината от точки си.

Въпреки немалкото направени грешки, отборът спечели четирите части с разлика минимум 10 точки, като всеки един от състезателите записа приблизително 20 минути игра. Публиката аплодира атрактивната и резултатна игра на тима, както и изпълненията на хип-хоп формацията “СТЗ Отбора”.

След двубоя Георги Младенов не отличи някой от състезателите и подчерта, че от този мач не могат да се вадят генерални изводи, а истинските тестове за отбора тепърва предстоят. Още в следващия кръг е и първото по-сериозно дерби в “А” група, когато “Берое” гостува в Благоевград на местния “Академик”.
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн