Дариха модерна апаратура на Онкоцентъра

STZAGORA.NET

Флексибилен хистероскоп. Снимка infomed.bg.

С два нови хистероскопа – ригиден и флексибилен, дарени от “Зонта клуб”, разполага вече Комплексният онкологичен център в Стара Загора. Ригидният хистероскоп се използва за ранно диагностициране, а флексибилният – за диагностика и оперативно лечение на онкологични заболявания на женските полови органи. Апаратурата ще бъде доставена до 30 дни и след като бъде монтирана и се мине 5-дневно обучение в Майчин дом, ще може да се започне работа. Това стана ясно на кръгла маса на тема “Предимствата на хистероскопията при опазване здравето на жените от онкологични заболявания”, проведена в рамките на проекта “Опазване здравето на жените от онкологични заболявания”.

Ясен Кожухаров – представител на фирмата доставчик, презентира уреда пред специалисти, представители на здравни институции, дами от клуба и други гости. “Тази модерна апаратура означава по-добро качество и повече прегледани пациенти. Ранната откриваемост на онкологични заболявания при жените за 2010 година е 87%, спрямо 85% за 2009 година, като средната откриваемост за страната е 81-82%. С този апарат за ранна диагностика могат да се предотвратят много радикални операции”, с тези думи д-р Петьо Чилингиров – директор на Онкологичния център, благодари за дарението.

Хистероскопът е закупен за нуждите на Комплексния онкологичен център по проекта “Опазване здравето на жените от онкологични заболявания”, финансиран по дарителската програма на “Загорка” АД “Създаваме по-добро бъдеще” и благодарение на множеството благотворителни инициативи на “Зонта клуб” – Стара Загора.

Славка ДЯКОВА
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн