Спират програмата за рехабилитация на НОИ

STZAGORA.NET
От 8 ноември спира издаването на удостоверения по програмата “Профилактика и рехабилитация”, съобщи директорът на Териториалното поделение на НОИ Димитър Щерев. Крайната дата, до която почиващите могат да постъпят в избраната почивна база, е 22 ноември и издадени след тази дата фактури няма да се изплащат. Заради големия интерес предвидените в бюджета средства не позволяват почивките да продължат до края на годината.

От старта на програмата на 2 май т.г. до края на септември в област Стара Загора са издадени 2137 удостоверения. Спрямо същия период на миналата година те са с 245 повече, или ръстът е около 13 на сто.

Справката показва, че досега старозагорци са направили най-много резервации за ПРО ЕАД – Павел баня, за хотелите в Тетевен, Вършец, Стрелча, Велинград и Костенец. От специализираните болници за рехабилитация (СБР) предпочитани са тези в Слънчев бряг и Златни пясъци, желаещи има и за СБР в Павел баня, Наречен и Сандански, както и заведенията на ВМА в Хисаря и Поморие.

Общо 43 са базите, които имат договор и приемат почиващи по тази програма. От бюджета на НОИ за програмата са отпуснати малко над 15 млн. лева, което е с 2 млн. лева повече от миналата година. Средствата покриваха 10 нощувки, 4 основни диагностични и терапевтични процедури дневно и 5 лева за храна на ден.

Таня ИВАНОВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн